Úvod > Fórum > Hardware > PC - desktopové počítače > zvukovka na K8V-VM Ultra

zvukovka na K8V-VM Ultra

17.03.2010 16:10

Ahojte. Na tejto doske sa mi vyskytol problém s ovládačom pre audio vo W7. Po viacerých možnostiach, som priamo pre Realtek® ALC660 6-channel CODEC, ktorý je na doske stiahol ovládač Realtek HD audio driver for Vista/Windows7, verzia (2.89) R2.38. A vyskúšal som aj iné verzie, aj od iných výrobcov MB. Problém spočíva v tom, že pri inštalácii prebieha všetko OK, nabehne i zvuk. Sledoval som i kopírovanie súborov, ale po skončení inštalácie ešte pred reštartom, mi z Program files/Realtek/Audio/Driver/Vista, vymaže zložku Vista. Po reštarte mi zvuk nabehne normálne, ale ak PC vypnem a následne zapnem, ovládač Realteku nahradí ovládač-Microsoft High Definition Audio Device. Potom musím v správcovi zariadení dať Aktualizovať ovládač - Vyhľadať softvér v tomto pc- vybrať v zozname zariadení v tomto PC. Ukážu sa mi Ovládače Microsoftu a Realteku. Kliknem na Realtek, aktivujem ho, a je to OK. A znova keď vypnem a zapnem pc, zakaždým pri nabiehaní inštaluje okrem audia ešte dalšie zariadenia. Bios je najnovší pre túto dosku 0308. Audio je na AUTO. Kde prosím vás môže byť chyba?

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace