Úvod > Fórum > Software > Ostatní > Zhasnutí pc po zapnutí
|<<1>>|

Zhasnutí pc po zapnutí

25.04.2012 17:15

Můj problém je tento:

Když spustím pc tak je v poho poté se přihlásím a obrazovka zčerná a zamrzne.

Obrazovka napíše že jí nepřichází žádný signál.

Už před včerejšky mi začala problikávat obrazovka a pc napsal že ovladač grafiky by úspěšně obnoven.

To dělalo třeba po 5 minutách a nakonec jsem restartoval pc a teď se nemůžu přihlásit (jak jsem psal výše)

Virama to asi nebude.
Pc mi jde pouze v nouzovém režimu.

(v nouzovém r. jsem ještě zkoušel instalovat novější ovladače grafiky ale nepomohlo to)

(Teď i pomohlo odinstalovat ovladače grafiky ale po nainstalování to dělá znovu.)

Prosím poraďte mi.
Win 7 32bit.

25.04.2012 18:20

Neprehriva se ti grafika? Treba jestli neni pc najednou moc hlucne nebo naopak moc malo. Vypada to na grafiku(jestli tam jsou defaultni vesa ovladace, tak cast grafiky nejede).

A nebo jeste zkusit obnovu systemu(jestli nejaky program neprepsal dulezitou knihovnu pro grafiku).

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
25.04.2012 19:25

Jo grafika se mi přehřívala.

A teď jsem se podíval a grafika má 124 stupnů!

Všechno softwarové jsem už zkoušel.I obnovu.

Pokud je něco z grafikou jako že asi jo tak jedině koupit novou že?

A ještě zkusím přeinstalovat windows.

Otázka 2: jde systém přeinstalovat bez vymazání fotek,videí prostě všech souborů?

(co jsou defaultni vesa ovladace)

25.04.2012 19:32
ověřen

Windows nabízí možnost opravy tzn. že nesmaže soubory, ale radši bych v nouzáku ty soubory přetáhl na exterňák a dal čistou

POdívej se, jestli se na grafice větráček točí...pokud ne, stačí ho vyměnit

CPU: Intel Core i5 3330 RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1333MHz CL9 MB: Gigabyte B75M-D3H, s.1155, DDR3, mATX GK: AMD r7 260x 2gb, Zdroj: Fortron FSP500-60GLN Disky: Hitachi 160GB + Seagate 500gb OS: Windows 7 Ultimate 64bit, Windows 10 Pro 64bit
25.04.2012 19:32

Jestli tam mas 2 oddily (C a D) tak je to bez problemu. Obecne je lepsi kdyz se oddil C cely zformatuje, takze data zazalohovat.

jestli tech 124 stupnu je bez toho ze bys neco hral, tak je to extremni teplota (a i kdybys hral tak ta hodnota je hodne vysoka). Otevri pc, a chladic u grafiky profoukni a nejak vycisti. Kazdopadne uz je mozne, ze jsi tou teplotou kartu oddelal a zachrani je jedine reflow a reballing(to vyjde na cca 1000kc v profi servisu).

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
26.04.2012 00:13

124 stupňů je extrém, při kterém už může snando djít k poškození HW! Otevřete bočnici casu, zapněte PC a sledujte, jestli se větrák na kartě roztočí (tak jako tak PC hned vypněte!) Vyndejte kartu z PC a pokud se větrák točil, nejspíš bude zanesený chladič prachem - opět tak jako tak sundejte chladič a odstraňte zbytky teplovodné pasty (tou teplotou bude naprosto zničená) - naneste novou pastu, vyčistěte pořádně chladič a žebrování od prachu, nandejte ho zpět na kartu a na 99% máte vyhráno - pokud teploty kartu již nějak nepoškodily (ale jak se zdá ochrana fungovala dobře, takže snad ne) - pokdu si na to netroufáte, doporučuji odborný servis.

http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC
26.04.2012 11:57

Jenomže já nemám kam přetáhnout soubory.

A myslím si že už bude po grafice protože už dříve jsem měl problém s teplotou.

žádný větrák ani chladič na grafice nemám a byla to normální teplota.

Hrát hry jsem radši ani nezkoušel.

Co myslíte mám si asi koupit novou gpu že?

26.04.2012 12:16

Můžete zkusit ještě tu pastu a zlepšit chlazení ve skříni nějakým větrákem.

http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC
26.04.2012 12:23

Podle mě to nemá cenu.

Protože ještě nedávno byla teplota při normálním používání 96 stupňů a při hraní 115 ale tohle je asi moc.

26.04.2012 13:59

No proto bych to řešil tim ventilátorem

07.05.2012 20:55

Ahoj, mám téměř stejný problém, v pátek mi to psalo že ovladač amdkmdap přestal fungovat a byl obnoven, s rostoucí frekvencí, až se mi večer comp uplně zasekl, musel jsem ho "natvrdo" vypnout a teď když ho spouštím, tak ještě než naběhne windows, tak tam vidím normální konfiguraci, ale občas jsou tam znaky dolaru a na chvíli se objeví stránka, kde jsou jen znaky dolaru. Windows naběhne jen bez ovladače graf. karty nebo v nouzovém režimu, když spouštím normálně s ovladačem, tak se windows normálně spustí(slyším typický zvuk...) ale obrazovka je černá a když se mi poslepu podaří kliknout na svoje jméno tak zezelená a když pak vložím heslo a odentruju to, tak už vidím plochu normálně ale když mi vyjede tabulka k povolení od správce celej obraz zkostičkuje a když spustím hru tak se zasekne a musím to zase "natvrdo" vypnout.....

Díky za pomoc Hubkuba.

PS: Větráky se točí všechny, teplotu jsem kontroloval v pátek byla 68, reinstalaci ovladačů jsem zkoušel bod obnovy taky, celý ten problém začal z ničeho nic (nic jsem neinstaloval...).

08.05.2012 01:55

Pokud jste nic neinstaloval je to dosti divné, nicméně i tak bych přeinstaloval ovladače a pokud to nepomůže, tak i celej OS a až pak se pídil jinde (pokud nefunguje nístroj obnovení systému)

08.05.2012 10:52

No pro jistotu jsem profouknul graf kartu kompresorem a trochu toho prachu vylítllo a ted to vypadá že to funguje tak možná to přeci jen bylo přehřátím... Uvidíme při větší zátěži...

08.05.2012 11:20

Tak jelikož jste psal něco o teplotě kolem 60 stupňů,tak jsem to úplně přehlédl, jelikož ta teplota je naprosto běžná.

08.05.2012 16:00

no mám tam teplotu v klidu 60 a v zátěži 80 ale furt mi to vyhazuje hlášku ovladač amdkmdap přestal fungovat a byl obnoven...

08.05.2012 17:50

asi ti odchazi grafika (studeny spoj).

08.05.2012 18:07

Co to znamená studeny spoj? Jinak jsem vypozoroval že vše jede ok ale jakmile se teplota dostane trochu přes 60 tak to začne blbnout...

08.05.2012 19:13

Grafika hodne trpi na to, ze se čip odlepi od tistaku a tim tam vznikne studeny spoj-ve fyzice je to tak, jako kdybys dal mezi cip a tistak odpor. Projevuje se to velkou nestabilitou grafiky(nebo se objevuji pruhy pres obrazovku, delaji se artefakty,...), obvzlast pri vyssich teplotach.

Jestli se jedna o drazsi grafiku, tak se vyplati reflow. Ten jde udelat i v domacich podminkach oproti profi resenim je obrovska moznost ze uz vubec nepojede. Cena je obvykle okolo 1000 korun a grafika povali jeste minimalne 1-2 roky(nejsou vyjimky kdy vydrzi treba 5 let). U profi-odletuje se celý čip od desky a znovu se tam priletuje.

Domaci podminky-oddelaji se chladice od grafiky a strci se to do trouby na cca 250stupnu(nesmi byt plynova)- za par minut se vytahne-uspesnost je 50% a grafika vydrzi treba jen pul roku. Neber to od me jako navod, na internetu je toho k precteni vic.

krasna ukazka poloprofi reflow je tu http://www.youtube.com/watch?v=9XjMcpOxAzM

08.05.2012 19:19

Ještě se s někym poradim ale mam ATI 4850 takže 1000 je asi zbytečnost stejně jsem si chtěl kupovat novou kvuli BF3

08.05.2012 19:25

zkusil bych dat v tvem pripade novou teplovodivou pastu-stoji pres 150kc kvalitnejsi, ale rozhodne si pomuzes a zbyde ti aj na procesor a jeste pro dalsi 2 kamarady teplota klesne o cca 5-10%.

|<<1>>|
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.
Pokud budete vkládat odpověď bez znalosti dalších stránek můžete být mimo :)
© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace