25.04.2012 17:15 příspěvků:26 | Můj problém je tento: Když spustím pc tak je v poho poté se přihlásím a obrazovka zčerná a zamrzne. Obrazovka napíše že jí nepřichází žádný signál. Už před včerejšky mi začala problikávat obrazovka a pc napsal že ovladač grafiky by úspěšně obnoven. To dělalo třeba po 5 minutách a nakonec jsem restartoval pc a teď se nemůžu přihlásit (jak jsem psal výše) Virama to asi nebude. (v nouzovém r. jsem ještě zkoušel instalovat novější ovladače grafiky ale nepomohlo to) (Teď i pomohlo odinstalovat ovladače grafiky ale po nainstalování to dělá znovu.) Prosím poraďte mi. |
---|---|
25.04.2012 18:20 příspěvků:5 728 | Neprehriva se ti grafika? Treba jestli neni pc najednou moc hlucne nebo naopak moc malo. Vypada to na grafiku(jestli tam jsou defaultni vesa ovladace, tak cast grafiky nejede). A nebo jeste zkusit obnovu systemu(jestli nejaky program neprepsal dulezitou knihovnu pro grafiku). Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
25.04.2012 19:25 příspěvků:26 | Jo grafika se mi přehřívala. A teď jsem se podíval a grafika má 124 stupnů! Všechno softwarové jsem už zkoušel.I obnovu. Pokud je něco z grafikou jako že asi jo tak jedině koupit novou že? A ještě zkusím přeinstalovat windows. Otázka 2: jde systém přeinstalovat bez vymazání fotek,videí prostě všech souborů? (co jsou defaultni vesa ovladace) |
---|---|
25.04.2012 19:32 příspěvků:1 280 | Windows nabízí možnost opravy tzn. že nesmaže soubory, ale radši bych v nouzáku ty soubory přetáhl na exterňák a dal čistou POdívej se, jestli se na grafice větráček točí...pokud ne, stačí ho vyměnit CPU: Intel Core i5 3330 RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1333MHz CL9 MB: Gigabyte B75M-D3H, s.1155, DDR3, mATX GK: AMD r7 260x 2gb, Zdroj: Fortron FSP500-60GLN Disky: Hitachi 160GB + Seagate 500gb OS: Windows 7 Ultimate 64bit, Windows 10 Pro 64bit |
---|---|
25.04.2012 19:32 příspěvků:5 728 | Jestli tam mas 2 oddily (C a D) tak je to bez problemu. Obecne je lepsi kdyz se oddil C cely zformatuje, takze data zazalohovat. jestli tech 124 stupnu je bez toho ze bys neco hral, tak je to extremni teplota (a i kdybys hral tak ta hodnota je hodne vysoka). Otevri pc, a chladic u grafiky profoukni a nejak vycisti. Kazdopadne uz je mozne, ze jsi tou teplotou kartu oddelal a zachrani je jedine reflow a reballing(to vyjde na cca 1000kc v profi servisu). Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
26.04.2012 00:13 příspěvků:1 279 | 124 stupňů je extrém, při kterém už může snando djít k poškození HW! Otevřete bočnici casu, zapněte PC a sledujte, jestli se větrák na kartě roztočí (tak jako tak PC hned vypněte!) Vyndejte kartu z PC a pokud se větrák točil, nejspíš bude zanesený chladič prachem - opět tak jako tak sundejte chladič a odstraňte zbytky teplovodné pasty (tou teplotou bude naprosto zničená) - naneste novou pastu, vyčistěte pořádně chladič a žebrování od prachu, nandejte ho zpět na kartu a na 99% máte vyhráno - pokud teploty kartu již nějak nepoškodily (ale jak se zdá ochrana fungovala dobře, takže snad ne) - pokdu si na to netroufáte, doporučuji odborný servis. http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|
26.04.2012 11:57 příspěvků:26 | Jenomže já nemám kam přetáhnout soubory. A myslím si že už bude po grafice protože už dříve jsem měl problém s teplotou. žádný větrák ani chladič na grafice nemám a byla to normální teplota. Hrát hry jsem radši ani nezkoušel. Co myslíte mám si asi koupit novou gpu že? |
---|---|
26.04.2012 12:16 příspěvků:1 279 | Můžete zkusit ještě tu pastu a zlepšit chlazení ve skříni nějakým větrákem. http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|
26.04.2012 12:23 příspěvků:26 | Podle mě to nemá cenu. Protože ještě nedávno byla teplota při normálním používání 96 stupňů a při hraní 115 ale tohle je asi moc. |
---|---|
26.04.2012 13:59 příspěvků:1 279 | No proto bych to řešil tim ventilátorem http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|
07.05.2012 20:55 příspěvků:5 | Ahoj, mám téměř stejný problém, v pátek mi to psalo že ovladač amdkmdap přestal fungovat a byl obnoven, s rostoucí frekvencí, až se mi večer comp uplně zasekl, musel jsem ho "natvrdo" vypnout a teď když ho spouštím, tak ještě než naběhne windows, tak tam vidím normální konfiguraci, ale občas jsou tam znaky dolaru a na chvíli se objeví stránka, kde jsou jen znaky dolaru. Windows naběhne jen bez ovladače graf. karty nebo v nouzovém režimu, když spouštím normálně s ovladačem, tak se windows normálně spustí(slyším typický zvuk...) ale obrazovka je černá a když se mi poslepu podaří kliknout na svoje jméno tak zezelená a když pak vložím heslo a odentruju to, tak už vidím plochu normálně ale když mi vyjede tabulka k povolení od správce celej obraz zkostičkuje a když spustím hru tak se zasekne a musím to zase "natvrdo" vypnout..... Díky za pomoc Hubkuba. PS: Větráky se točí všechny, teplotu jsem kontroloval v pátek byla 68, reinstalaci ovladačů jsem zkoušel bod obnovy taky, celý ten problém začal z ničeho nic (nic jsem neinstaloval...). |
---|---|
08.05.2012 01:55 příspěvků:1 279 | Pokud jste nic neinstaloval je to dosti divné, nicméně i tak bych přeinstaloval ovladače a pokud to nepomůže, tak i celej OS a až pak se pídil jinde (pokud nefunguje nístroj obnovení systému) http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|
08.05.2012 10:52 příspěvků:5 | No pro jistotu jsem profouknul graf kartu kompresorem a trochu toho prachu vylítllo a ted to vypadá že to funguje tak možná to přeci jen bylo přehřátím... Uvidíme při větší zátěži... |
---|---|
08.05.2012 11:20 příspěvků:1 279 | Tak jelikož jste psal něco o teplotě kolem 60 stupňů,tak jsem to úplně přehlédl, jelikož ta teplota je naprosto běžná. http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC |
---|---|
08.05.2012 16:00 příspěvků:5 | no mám tam teplotu v klidu 60 a v zátěži 80 ale furt mi to vyhazuje hlášku ovladač amdkmdap přestal fungovat a byl obnoven... |
---|---|
08.05.2012 17:50 příspěvků:5 728 | asi ti odchazi grafika (studeny spoj). Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
08.05.2012 18:07 příspěvků:5 | Co to znamená studeny spoj? Jinak jsem vypozoroval že vše jede ok ale jakmile se teplota dostane trochu přes 60 tak to začne blbnout... |
---|---|
08.05.2012 19:13 příspěvků:5 728 | Grafika hodne trpi na to, ze se čip odlepi od tistaku a tim tam vznikne studeny spoj-ve fyzice je to tak, jako kdybys dal mezi cip a tistak odpor. Projevuje se to velkou nestabilitou grafiky(nebo se objevuji pruhy pres obrazovku, delaji se artefakty,...), obvzlast pri vyssich teplotach. Jestli se jedna o drazsi grafiku, tak se vyplati reflow. Ten jde udelat i v domacich podminkach oproti profi resenim je obrovska moznost ze uz vubec nepojede. Cena je obvykle okolo 1000 korun a grafika povali jeste minimalne 1-2 roky(nejsou vyjimky kdy vydrzi treba 5 let). U profi-odletuje se celý čip od desky a znovu se tam priletuje. Domaci podminky-oddelaji se chladice od grafiky a strci se to do trouby na cca 250stupnu(nesmi byt plynova)- za par minut se vytahne-uspesnost je 50% a grafika vydrzi treba jen pul roku. Neber to od me jako navod, na internetu je toho k precteni vic. krasna ukazka poloprofi reflow je tu http://www.youtube.com/watch?v=9XjMcpOxAzM Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
08.05.2012 19:19 příspěvků:5 | Ještě se s někym poradim ale mam ATI 4850 takže 1000 je asi zbytečnost stejně jsem si chtěl kupovat novou kvuli BF3 |
---|---|
08.05.2012 19:25 příspěvků:5 728 | zkusil bych dat v tvem pripade novou teplovodivou pastu-stoji pres 150kc kvalitnejsi, ale rozhodne si pomuzes a zbyde ti aj na procesor a jeste pro dalsi 2 kamarady teplota klesne o cca 5-10%. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|