Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Windows se nechce spustit

Windows se nechce spustit

13.02.2013 16:52

Včera jsem zapla počítač a objevila se mi černá plocha, bez dokumentů a s neustálým objevováním této tabulky. Dnes už ani počítač spustit nejde, jen se po zadání hesla přihlašuje a pak se sám restartuje. Nevíte, co s tím? Stačí přeinstalovat OS nebo je to něco horšího? Díky. [attachment=0:2le05hdl] DSC00837.JPG [/attachment:2le05hdl]

13.02.2013 17:31

Dobrý den, jen tak na začátek, zkusila jste spustit v nouzovém režimu? Pokud Vám nevadí ztráta dat, pak bych přistoupil k instalačnímu CD.

Konec konců, odkazuje na to i ta chyba. Nebo, myslím že když zapnete novou instalaci, je tam na výběr jen oprava windows se zachováním dat, pokud ano, možná by to stačilo.

13.02.2013 17:40

Ano, nouzový režim jsem zkusila, ale vpodstatě se to zas restartovalo, nikam to nenaběhlo. A teď když po spuštění zas nabízel kontrolu disku, nahodilo to samý otazníky, takže je to čím dál horší. O data bych nerada přišla. Mám visty, ale někde bych snad našla instalační cd pro Xp, bylo by možné i tak instalovat se zachováním dat?

13.02.2013 20:28

Jestli se to zhorsuje, tak mozna je spatny disk. moznost dostat se do pc vubec neni?

zkusit live distro, nainstalovat smartmontools http://wiki.ubuntu.cz/smartmontools a podle toho navodu se ridit a semka postnout hodnoty.

popripade to jde i bez instalace programu pres http://mikebeach.org/2011/05/21/how-to-check-your-hard-drives-smart-status-using-a-ubuntu-live-cd/

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
21.02.2013 19:30

<fieldset><legend>radeksima</legend>Jestli se to zhorsuje, tak mozna je spatny disk. moznost dostat se do pc vubec neni?

Už ne, po spuštění se objeví černá obrazovka a blikající čárka v levém horním rohu.

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace