12.05.2012 23:56 příspěvků:2 | Zdravím, měl bych takový problém s bootováním, chtěl jsem přítelkyni nainstalovat Windows 7 na mnou darovaný harddisk. Toto jsem provedl kvůli možnosti zálohy souborů z jejího harddisku, kde má XPčka... Původně jsem si myslel, že tam ty sedmičky nechám, ale pak jsme se vzhledem k potížím (písmene disku, bootování DVDčka ze starého biosu a také kvůli hardwaru), domluvili na tom, že jí jen vyčistím XPčka, ale že je tam nechám, ale nedařilo se mi naformátovat ten můj hadr s těma sedmičkama, pořád mi to psalo, že je používán, tak jsem tam strčil Ubuntu a naformátoval to v něm s tím, že ten můj harddisk bude sloužit pro zvětšení kapacity a možnosti vedlejší zálohy. Jenže i když jsem sedmičky smazal a XPčka tam nechal, tak mi teď při startování systému nabízí neustále volbu operačního systému a nechci, aby tohle neustále přítelkyni otravovalo. Navíc vždy je primárně vybrán Windows 7 a probíhá tam odpočet, s tím že to pak hodí chybu, že je to nemohlo najít. Nechápu kde má zafixováno, že tam jsou dva operační systémy, i když je tam jen jeden... Boot.ini vypadá takto: <pre>; ;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems. ;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options. ; default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT</pre> |
---|---|
13.05.2012 07:58 příspěvků:5 728 | to co je v boot.ini je jedno, nebot je pouzivan bootloader z windows7, ktery uz boot.ini nepouziva. nabotuj instalacku windows xp a dej tam recorvery console a pak klasika-fixboot a fixmbr. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
13.05.2012 13:03 příspěvků:2 | Nemám u sebe instalační disk Windows XP, nebylo by tu nějaké jiné řešení? Jako například odstranění těch částí co tam Windows 7 zanechal? Obrázek mám z total commanderu: http://imageshack.us/photo/my-images/577/beznzvukt.png/ EDIT: Vyřešeno, kdosi z jiného fóra my poslal tento odkaz: http://www.ahasweb.cz/2009/20090704.htm |
---|---|