|<<2>>|

win oem

21.07.2011 08:59
příspěvků:46

http://www.microsoft.com/cze/licence/CasteDotazy/domaciuzivatel/prevodoem.mspx

Microsoft:

D. Mohu OEM produkt dále prodat nebo jej převést na někoho jiného?

O.

OEM software je vždy vázán k počítači, do kterého je nainstalován. Na tomto počítači musí být umístěn Certifikát pravosti (CoA). OEM software je možné převést na jiný subjekt. Součástí převodu musí být daný počítač i veškerá dokumentace, licenční ujednání a média k softwaru pokud jste jej obdrželi od prodejce. Doporučujeme také předat původní doklad o nákupu. Není potřebná žádost o převedení licence.

Pokud byl počítač zničen, zcizen nebo jinak znehodnocen, není možné využít daný OEM software na jiném počítači, neboť licence OEM se váže pouze k počítači a je tedy nepřenosná. Stejně toto pravidlo platí i v případě, pokud zákazník kupuje nový počítač a vlastní OEM licenci ze svého starého počítače. Tato licence nemůže být použita na jakýkoliv jiný počítač, tj. ani na nový.

21.07.2011 09:08
příspěvků:5 728

nexmor: rozumis mi? ta licence nebyla NIKDY predtim pouzita. tudiz se na ten notebook nevazala. ostatne to pisou v tom cos poslal. takze beru to jako legalni a nejspis to tak i bude.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
21.07.2011 09:12
příspěvků:46

Ta licence dodávaná s Acerem ntb má nálepku na Acer ntb. Dal ji tam výrobce ntb. On poskytl licenci a rozbalil OEM verzi systému. Tím se stal System builderem tohoto ntb a navázal tuto licenci na tento notebook. System builder by měl poskytovat podporu na tento HW i OEM SW. To že jste tam pak hned při prvním zapnutí vrazili multilicenci pro licenční ujednání nic neznamená.

21.07.2011 09:29
příspěvků:5 728

nalepku dal na notebook, ale s licencnima podminkama nebylo souhlaseno coz je jak kdyby tam ten system nikdy nebyl (coz je i v zakone), takze tam ani nebyl instalovan podle ceskeho zakoniku. hodne lidi si nechalo vratit penize za licenci co byla dodana s ntb-nebot nesouhlasili s podminkami win 7 a posleze si u vyrobce vydupalo vraceni penez.

jak tak premyslim, tak to mam asi fakt legalne i kdyz na stitku je acer incorporated.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
21.07.2011 09:43
příspěvků:46

Neposloucháš a nechceš slyšet. Rozbalením krabice a nalepením štítku se ten kdo to udělal rozhodl navázat tento OEM SW k tomuto HW a přijal jistá licenční ujednání.A ty jsi už samotným zakoupením souhlasil s určitými licenčními podmínkami pro užívání tohoto HW a OEM SW. Ne se všemi jako při úplném přijmutí při prvním spuštění, ale tento OEM SW je prostě vázán k tomuto HW. Pokud by jsi dostal nerozbalenou krabici pak by to bylo něco jinýho.

21.07.2011 09:44
ověřen
příspěvků:2 028

<fieldset><legend>radeksima</legend>jak martin cituje z alfacompu

nn z alfy ale z alzy

když máš na štítku značku acer tak se to vztahuje jen k výrobkům značky acer a ne lenovo...

(je jedno co máš za HW prostě musí být na ntb/pc značka acer)

rada z ALZA.cz

ale je to tvoje věc co si s tím uděláš

vzdálená plocha Team Viewer (pro pomoc na dálku) http://www.teamviewer.com/cs/index.aspx Připojte se k PCforum.cz na facebooku http://www.facebook.com/pages/PCforumcz/123041544477075 ........
21.07.2011 10:04
příspěvků:5 728

takze konec. mam nelegalni os, ktery je plne legalni ) osobne mi to je jedno. na kontrolu ke me nikdo nepujde a kdyz jo,tak ten netbook schovam pod postel )) a nebo nainstaluju win xp pro z prace (multilicence), i kdyz jsem chtel home.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
21.07.2011 10:10
příspěvků:46

Asi tak nějak. Ale z hlediska licencování je to tak jak jsem psal. To znamená, že by se to tak mělo dělat, ale pokud je mi známo tak takový 3/4 lidí to tak stejně nedělá. A pokud to není firemní ntb (PC), tak bych to asi tak moc neřešil a vzal bych rozšířené ne úplně pravdivé pravidlo: Jakmile tam máš nálepku na OEM jsi v pohodě.

21.07.2011 10:16
příspěvků:1 920

Proč nezkusíš napsat přímo microsoftu?

|<<2>>|
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace