Úvod > Fórum > Software > Počítačové hry > VYPÍNÁNÍ POČÍTAČE ZA DOBU HRANÍ HER

VYPÍNÁNÍ POČÍTAČE ZA DOBU HRANÍ HER

23.01.2014 18:35

Zdravím..:-)

Myslím si že už je to dost vážnej problém.

Někdo kdo mi poradí?

Hraju náročnější hry GTA IV,MAFII II,WOT,NFS UNDERCOVER,SKYRIM,STALKER CLEAR SKY

a počítač se mi vypne samovolně (hraju a z ničeho nic se vypne) ale když mám zaplej počítač 5-10 minut tak zapnu WOT hraju a vypne se to po 5 minutách někdy i za dýl a blbost aby se teplota vyšplhala na několik stupňů DŘÍVE SE TO NESTÁVALO.Počítač budu mít čtvrtým rokem a poslední rok se to sere

a při hraní WOT (world of tanks)se mě 2x stalo to že se to seklo a typický zvuk seknutí trrtrtrtrtrtrtr takový vrčení nebo jak to nazvat doufám že někdo to pochopí tak zmodrá obrazovka a je to tam asi 3 vteřiny nestíhám číst tak je tam demage your computer.

PS:osobně si myslím že grafika je blbost aby byla špatná protože u ostatních her se to nevypíná třeba TEST DRIVE UNLIMITED2 DIRT 3 fifa 14

HDD to taky nemůže být to už jsem zažil když byl špatnej chovalo se to jinak

zdroj to nevím ale taky jsem zažil když byl špatnej nevyplo se to

Ramky to nemůžou taky být protože 4GB je dostačující ale i na to jsem koukal a jsou nainstalovaný 4GB

a myslím že by někde mohl být špatnej kontakt dotyk

a nebo Základní deska tam je toho dost to si myslím že je ten problém Základní deska :-( snad mě poradíte :-) Hezký zbytek večera (y)

23.01.2014 19:15

Zkontrolujte si grafiku...může být zanesená prachem a to způsobí její přehřívání.

GzM
23.01.2014 19:22

zapomněl jsem napsat že čistím počítač když vidím že tam je už dost prachu ale to nepomáhá :-( Zítra dopoledne vyčistím počítač dávám si na tom záležet tak skoro hodinku na tom pracuji tak napíšu jak to dopadlo zda se to přehřývá.:-) díky za radu :-)

23.01.2014 21:10
ověřen

Presne tak zjisti teploty... A zkus přijet pc od breberek atd.

24.01.2014 10:33

Už jsem počítač vyčistil :-)
Zatím všechno v pořádku běhá jak by mělo

Různý kabely napájení tak jsem to odpojil a znovu připojil.

Uvidíme rád si cením toho že mě pomáháte :-)

27.01.2014 18:53

Vypínání pokračuje!!!

V pátek jsem čistil kompa takže za tu dobu nemůže se nanést tolik prachu.

a na grafice mám jedno dutý napájení chybí kabel ale kabel nikde není takže to chybí od počátků ale to se nevypínalo.

27.01.2014 19:19

Zdravím, chtěl bych ten problém trochu lépe objasnit jsem bráchanec zde Kuby3.

Je to počítač postavený na AMD procesoru a ATI grafické kartě, před cca. 1,5 rokem měněn zdroj za stejně silný a nový HDD stejné velikosti a nainstalovány nové WIN7 ult. 64bit. Byl jsem nespočetně u toho, když se PC při hraní graficky náročnější hry (zmíněno GTAIV, MAFIAII,STALKER,.... a to je ještě prd oproti současným hrám) samovolně vypl (jako když jej vyrveš ze zdi). Počítač jsme nespočetně čistili tzn.: grafiku ven oddeklovat ty plasty vyčistit větráček, dále profouknout CPU, desku, zdroj.. Počítač vždycky zhruba 3 dny vydrží a pak zase bum a vypíná se, už jsme z toho docela oba na nervy. Zkoušeli jsme přeinstalovávat nové WIN7 na profíky 64 bit. na kterých se to nestávalo. Tento problém se naskytl až po výměně nového zdroje a HDD. Zkoušel jsem i změnit pořadí připojení HDD ze SATY1 na SATU2 ale vrátilo se to. Pak jsme se všiml, že u grafické karty která má 2x externí napájení je jeden ze 6pinů dutý a nevěděl jsem jak to zapojit, tak jsem to dal naopak než to bylo před tím, opět se to vrátilo. Pozítří neseme PC na diagnostiku, tak uvidíme. Už ale ted vím ,že můžeme vyloučit přehřívání vlivem zanesení prachu, ten PC je 1x za 14 kompletně čištěn, možná bude dělat neplechu ten nový zdroj, k tomu mě to pořád vede...

02.02.2014 11:16

Stiahni HWMonitor http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

a sleduj teploty

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace