USBčka a myš

27.03.2010 00:13
příspěvků:14

Dobrý den,
mám problém s USB, ale začnu od začátku.

Nejprve se mi začaly objevovat problémy s myší X7 - hláška o nepodporovaném zařízení (nebo tak něco)-cca před týdnem. Jelikož tuto myš používám přez 2 roky a bez problémů, překvapilo mě to. Nejde ani na jednom USB portu. Nové aktualizované ovladače nepomohly. Navíc ted když myš na mém notesu připojím, na jednom USB se dokonce notes vypne. Chystám se na reklamaci, možná je problém v kabelu myši ... nevím.

Jenže se objevila druhá závada na USB: ani na jednom mi nejde zapisovat do USB flaskek, resp. zkoušel jsem 2 USB disky, které na jiném PC chodí a mě nechodí na čtyřech USB na notobooku. To už asi není náhoda. Podotýkám, že jsem zkoušel flash disky (1GB a 4GB) i naformátovat i třeba jen v nich vytvořit složku -> hláška o uzamčení flash (u obou)!!!

Asi bude chyba v USB, ale jak z toho ven??

27.03.2010 02:54
příspěvků:208

Ked ta myš len na jednom USB pri zasunutí okamžite vypne notbuk a na dalších nefungujú USB tak by som típoval na zakladnú dosku, buď to na opravu pokial sa da to opravit alebo vymenit zakladnu dosku, inak to može aj sposobovat mechanika a zdroj čo je ojedinely prípad, keby ta myš bola vadná tak by vypla notbuk v každom USB, inak opravovat notbuk po zaruke je nerentabylné lebo je to technicky zastaraly stroj a na tu dobu mal vyššiu cenu než nove notbuky ktore su na vyššej technickej urovni, skus sa pozriet po inzerate po notbuku bez displeja ale aj tam nemaš istotu kolko vydrží strojovna

27.03.2010 16:39
příspěvků:14

Pro upřesnění závad:

1/ po zasunutí myši se notes vypne "jen" u jenoho USB portu, nicméně u dalších 2 portů se myš sice detekuje, ale s nějakou hláškou (už si nepamatuju, momentálně ji nemám u sebe). Mám WinXP. Divné je, že se občas myš "chytí" a třebas na 10 sekund běží a pak opět nejde.

2/ jsem doma a doma mi jiná myš funguje na všech USB portech

3/ z bod 2/ vyplývá, že USB budou zřejmě funkční (ale nevím). Jenže jak píši v úvodním přízpěvku, na obě flash paměti co se týká zápisu kašle. Kopírovat z flashek jde, ale nejde třeba vytvořit nová složka nebo zapsat cokoliv na usb flash disk. Píše to hlášku o "zamknutí disku", přičemž ony flashky žádný manuální zámek nemají.

Poraďte prosím... děkuji

27.03.2010 22:11
příspěvků:208

Bud ten notbuk je napadnutí havedou alebo pohukaní windows, ked sa pohuka XP tak z HW sú zvačša problemi, nainštaluj nanovo windows z formatom disku a bude všetko fungovat bez problemov, to čo robí z fleškami je dvokaz že ti windows dobre nefunguje a piše chybove hlasenia ktore sa nezakladajú na pravde

29.03.2010 14:16
příspěvků:14

Do formátování a přeinstalace Win bych se pustil až jako poslední možnost

Napadla mě jedna věc. Nemohou kolidovat myš a klávesnice nějak s porty???

29.03.2010 18:20
příspěvků:208

Myš a klavesnica nemaju nič spoločne z portami, porti ti len komunikujú z pripojenými zariadeniami ktore je ovladané operačním systemom v ktorom sú nainštalovane ovladače pre HW.

12.04.2010 20:32
příspěvků:14

Škoda že nejde jako odpověď vložit obrázek jako důkaz

Při přeinstalování ovaldače myši se objeví hláška:

"Vybraný ovladač zařízení také ovládá zařízení portu klávesnice. Nainstalujete-li ovladač pro toto zařízení, pravdepodobne bude pouzivany ovladac zarizeni port klavesnice nahrazen. Opravdu chcete toto zařízení?"

Všiml jsem si, že ve správc hw je u "Zařízení standardu HID" vykřičník ... a to nebyl!

Díky za rady

13.04.2010 17:06
příspěvků:14

Poradí mi někdo prosím?

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace