Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Tovární stav

Tovární stav

11.10.2015 17:35

Ahoj do notebooku jsem nainstaloval windows 10 z notebooku kde windows 8 byl už od výroby.NTB to ale nezvládá před instalací W10 jsem neudělal zálohu.Když dám NTB do továrního stavu budu tam nít win 8 nebo ne ?

11.10.2015 19:31
ověřen

To vůbec netuším, protože jsi nedodal žádné informace.

Např. typ notebooku, způsob přeinstalace (upgrade x čistá instalace), screen Správy disků atd atp.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
12.10.2015 08:09
ověřen

To je celkem zajímavá otázka, na vrácení k W8 máš jeden měsíc od Upgrade na W10. Později se to prý už nedá!

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
12.10.2015 12:41
ověřen

Myslím, že to "prý" bude docela podstatné a je třeba ho ověřit!!

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
12.10.2015 12:47
ověřen

Tak to ověř! Já to četl v mnoha diskuzích, protože mne to zajímalo.

Když jsem upgradoval na W10, pak jsem tam měl možnost obnovení do jednoho měsíce na W8. Po měsíci mi ta nabídka zmizela, ale ve Správě disků ten oddíl na obnovení je.

Ale jak jsem četl, je nefunkční a ověřit to nemůžu. A jelikož je tam to PRÝ, pak je třeba nejprve sehnat instalační médium a pak to ověřovat.

Protože když to PRÝ nepůjde, tak nebude mít W10 ani W8.

To že ve správě disků je oddíl ne obnovení, nemusí nutně znamenat, že to obnovení půjde. Ty cesty mohou být W10 přepsané a možná by si s tím poradil nějaký odborník!

Něco tady: http://www.zive.cz/poradna/upgrade-na-w10-zneplatni-puvodni-licenci/sc-20-cq-554467/default.aspx?consultanswers=1

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
12.10.2015 17:50

Já mám W7. Zkoušel jsem přejít se svým notebookem Lenovo Z565 na W10 ale když jsem se chtěl za 2 dny vrátit k W7 tak jsem zjistil že mi W10 skrytý oddíl ze kterého bych notebook měl obnovit do továrního nastavení kde jsem měl W7 důkladně vyčistil. Nezbylo mi než použít pro návrat k W7 vytvořenou bitovou kopii na dvd.

13.10.2015 10:52
ověřen

To je přesně to co jsem myslel. Oni sice někde píší a píše to i sám MS, že ta obnova jde, ale ne vždy to je pravda - spíš to nefunguje.

Pokud se tedy nešťastník pokusí obnovit systém z W10 na W8/8.1/ a má tam oddíl na obnovení, tak se to zpravidla nepovede.

Dotyčný pak přijde jak o systém, protože mu nepůjde ani W10, ale i o data, protože to zamrzne.

Obnova dat v jiném PC je kapitola jiná, ne každý má tu možnost.

Proto je třeba si nejprve všechno zálohovat, udělat si instalační médium se systémem /pokud není/ a pak teprve obnovovat.

Také je dobré předem třeba na flešku uložit potřebné ovladače, nebo alespoň na síťovou kartu.

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace