Upoutávka
Úvod > Fórum > Hardware > Pevné disky > Tablet a externí HDD

Tablet a externí HDD

15.05.2015 20:17
příspěvků:3

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli je vhodné používat 2TB externí HDD k tabletu, aby mi po pár měsících používání neodvařil zdroj. Jedná se o HDD bez síťového adaptéru, napájený přes 3.0 usb kabel, bohužel můj tablet má jen 2.0 port. Jmenovitě se jedná o tablet

https://www.alza.cz/asus-transformer-pad-tf300t-32gb-modry-d526393.htm
a disk
http://pevne-disky.heureka.cz/seagate-expansion-2tb-2_5-usb-3_0-stbx2000401/specifikace/#section
. Dík za odpovědi.

15.05.2015 20:51
ověřen
příspěvků:1 873

A víš jistě, že to ten daný tabket pobere ?

----

Já mám taky axterňák, i s externím napájením a tablet ho nevidí, dnes jsem zkoušel k němu připojit i klasický HDD skrze usb adaptér opět i s externím napájením a to stejné, možná problém s ovladači nevím, do jaké míry či jak nebo lze-li vůbec připojovat hdd k tabletu..

Tak nevím ..

Myslím, že to nepůjde, ale myslet neznamená vědět ...:-)

---

Možná, že by ten tvůj šel skrze připojení přes usb hub s vlastnim napájenim, ale chce to vyzkoušet, nebo se poptat u prodejce.

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
15.05.2015 20:57
příspěvků:3

Co mám Seagate 2TB se síťovým adaptérem, tak ten mě vezme v pohodě, i verbatim 250GB externí, napájený přes usb , takže troufám si tvrdit v tom by problém být neměl. Je tam ten android 4 + pravidelné aktualizace. Zatím sem se nesetkal s tím, že by mi nějaký hdd nebo flashku odmítl.

15.05.2015 21:03
ověřen
příspěvků:1 873

Pak by to jít mohlo, ale aby to nevycuclo baterii tak přes usb hub s vlastnim napájením .

( s flaskama ten můj problém nemá )

Hm, tak mi to nedalo a zkusil jsem ho připojit znovu, a v mém případě píše, že je úložiště poškozeno, navrhuje formát :-) :-)

( a to je tablet i rootnutý ).
-----

Hm tak jsem to právě rozchodil skrze totalcmd a plugin usb / ntfs - paragon/usb..

(http://play.google.com/store/apps/detailsid=com.paragon.tcplugins_ntfs_ro )

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
15.05.2015 22:08
ověřen
příspěvků:1 873

Tak ještě jednou pro ty kdo mají problém se zobrazením připojeného ext. HDD, stači stáhnout do totalcmd tento plugin usb ntfs

http://android.informer.com/social/Usb_Paragon_Ntfs_Total_Commander.html

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
15.05.2015 23:20
ověřen
příspěvků:1 873

Tento USB hub bys mohl využít i pro víc zařízení současně a i k připojení k pc, tv (tv ty taky mívají problém s napájením hdd) ono ty ext. disky bez vlastního zdroje bývaly i lechtivéjší (s menší životností) než ty se svým zdrojem (externím) napájení.

http://www.mironet.cz/premiumcord-usb-30-superspeed-hub-4portovy-s-napajenim-a-vypinacem-portu+dp208234/#34836869

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
16.05.2015 11:12
ověřen
příspěvků:4 972

Já bych se spíše bál té nekompatibility

Kompatibilní je s operačními systémy Windows 8, 7, Vista a XP.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
16.05.2015 14:00
příspěvků:3

svata: Asi jo, máš recht taky sem nad tím přemýšlel a je to asi nejrozumnější. Já bych taky nejradši normální exterňák s vlastním napájením, co mám ten seagate se síťovým adaptérem, běží už 2 roky po záruce a zatím bez vady, a to mě aj jednou solidně spadl.. ale tento chci právě do kamionu, na seriály když mám zrovna pauzu, a musím si vystačit s těma dvěma redukcema ze zapalovače :-)

Bál sem se právě toho, aby to nebyla nějaká extra zátěž pro ten tablet, přece jen ten 2.0 port není žádná sláva, a ty baterky taky prd vydrží.

Každopádně teda díky za to že si mě v tom utvrdil :-)

bluespirit: Tady tohle brávám trošku s rezervou, jak sem psal výš, mám už jeden seagate i verbatim, a ty mě bere naprosto v pohodě, a v případě toho seagate je v popisu totožná kompatibilita. Spíše co sem tak četl, měli u androidu problém v tom, že jim nebral hdd s NTFS formátem, ale zase.. já ho mám v něm, a bere mě ho :-D Nevím, v tomhle těžko radit, asi to chce vyzkoušet přímo u toho daného typu stroje.

16.05.2015 14:06
ověřen
příspěvků:4 972

No právě, je třeba to zkusit.

Netvrdím že to nejde, ale s jistotou se nikdy nedá říci, kup si to, poběží to.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
16.05.2015 18:06
ověřen
příspěvků:1 873

Ok, nemáš zač, pokud bych kupoval disk bez vlastního zdroje tak bych to tak řešil, protože tyto disky mají dost často právě tento problém.

A ten hub s ext. napájením je dobrý, připojíš do něj klidně disk i třeba klávesnici. :-)

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
26.05.2015 16:11
příspěvků:15

Já jsem to vyřešil tak, že jsem koupil tenhle hub http://eshop.netfox.cz/manhattan-ohybny-usb-2-0-hub-4-porty-barevny_d188741.html a USB konektor jsem vyměnil za Micro USB (bez propojení +5V). Jeden z těch USB portů vždy používám pro připojení adaptéru/nabíječky, což mi napájí všechny ostatní porty a ty mají dost šťávy pro externí disky a podobné náročnější periferie.

© 2007-2022 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace