Úvod > Fórum > Hardware > Síťové prvky > Switch a optický konektor

Switch a optický konektor

14.05.2021 00:06
příspěvků:6

Dobrý večer, možno sa opýtam blbosť ale nič zato nedám. Za serióznu odpoveď ďakujem.

Budem mať optiku, poskytovateľ mi dá tento prevodník: https://www.wifihw.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=3744 a ja ho chcem nahradiť týmto: https://m.alza.sk/mikrotik-css326-24g-2s-rm-d5258276.htm

Chcem vedieť či to pôjde alebo k tomu switchu niečo treba dokúpiť nejaký modem ?

15.05.2021 00:58
příspěvků:5 728

1)chces opravdu switch nebo spíš router? Nemyslím si, že by povolil provider připojit víc jak jedno zarizeni

2)bude potřeba koupit gpon modul do sfp slotu, který podporuje síť providera. A je potřeba, aby fungoval i s routerem či switchem. Bude to chtít dohledat info, zda mikrotik jede bez problémů s těmito moduly. Ne vždy to jde hladce

3)spis bych kontaktoval přímo providera, jestli nepodporuje i jiné připojení než pomocí gpon převodníku

4)mikrotik není vhodný pro laiky a bude potřeba ho nakonfigurovat

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
15.05.2021 13:21
příspěvků:6

Zdravím, provider mi do domu privede optické vlakno na gpon konektor

Prevodník ktorý mi zapozica chcem nahradiť switchom ktorý mi rozvede internet po dome

Až pak v niektorej izbe zapojím switch

Optické vlakno-> switch-> kabeláž po dome->router

15.05.2021 19:23
příspěvků:5 728

Když ti provider povolí připojit jen 1 zařízení (přidělí pouze 1 ip adresu), tak ten switch ti bude k ničemu. Jestli ti dá víc ip adres, tak to chápu, že ti dá třeba 3 ip adresy a pak si za ten switch pripojís 3 routery. To dává smysl, obzvlášť jestli ty pokoje pak pronajimas

Jak jsem psal, zeptal bych se nejprve providera,zda neumožňuje místo gpon klientské jednotky připojit gpon sfp modul.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
16.05.2021 23:53
příspěvků:6

Za ten switch by isiel iba 1 router, ostatne by boli zásuvky ale diky

17.05.2021 08:27
příspěvků:5 728

V tom případě je ten switch ok, umí vlany a tak nevidím důvod, proč by to nemělo jet. Jak jsem psal vyse, je potřeba jen správný sfp modul s podporou mikrotiku (nevím, jak moc je gpon sfp u Huawei standard). A samozřejmě s posvěcením providera.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
© 2007-2022 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace