Úvod > Fórum > Hardware > Síťové prvky > SpeedTouch Home vs. změna protokolu na PPPoE

SpeedTouch Home vs. změna protokolu na PPPoE

12.10.2007 05:32

(neregistrovaný)

Mám takovýto problém - Mám ADSL od O2 zřízené hned v začátcích, používám stále modem Alcatel Speed Touch Home (Annex A a s tím související protokol PPPoA). V současnosti mám rychlost 4096 a musím říci, že tato rychlost dlouhodobě odpovídá. Jediná nevýhoda je bohužel ta, že mám datový limit nastaven na 12 GB, přičemž noví zákazníci stejné služby mají tento limit nastaven na 20 GB. Po telefonickém rozhovoru mi bylo sděleno, že u mého současného připojení se starším protokolem PPPoA nelze nastavit vyšší limit (nechápu proč). Je toho možné dosáhnout pouze změnou protokol z PPPoA na PPPoE. Tak to pro osvětlení situace a teď k dotazům:

1. Je nějaká souvislost s protokolem (PPPoE) a normou (Annex A)? To znamená - může dojít automaticky při změně protokolu na PPPoE i ke změně normy na Annex B? Nebo to spolu vůbec nesouvisí?

2. Jsem obeznámen, že po změně protokolu budu muset přenastavit modem (návod na to již mám), ale zároveň uvažuji o nastavení modemu do režimu PRO, což bych rád využil pro připojení i druhého PC. Nyní to mám tak, že pokud je připojeno jedno PC, druhé ostrouhá a naopak. V režimu PRO by mohli k internetu přistupovat obě. Bohužel má na webu O2 informaci, že změna protokolu na PPPoE u modemu PRO není možná (možné je to pouze pro verzi HOME). Jak toto vyřešit? (dokoupit router?).

3. Uvažoval jsem i o tom, že bych koupil nový modem, ale ten by již samozřejmě byl Annex B, takže by muselo dojít ke změně na ústředně. Máte nějaký tip na model, který pracuje bezchybně s ADSL O2?

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace