Úvod > Fórum > Software > Soukromí při vyřizování pracovních záležitostí na soukromém pc

Soukromí při vyřizování pracovních záležitostí na soukromém pc

08.01.2024 16:47
příspěvků:1

Používám Windows bez Microsoft účtu. Na jednom počítači se přihlašuji k pracovní poště a vyřizuji zde i soukromé záležitosti (někdy choulostivé), obojí dělám v jiném prohlížeči. Antivirus používám.

1. Jak velká je pravděpodobnost, že při odcizení dat či napadení počítače nějakou havětí dojde k sestavení mého komplexního profilu (zaměstnankyně X ve svém volném čase dělá Y)? Jak tomu jde efektivně zamezit? (Už nyní Avast hlásí nějaké tracking cookies, zatím jsem to ale brala spíš jako snahu na mně vydělat a donutit mě k zakoupení placené verze.) Cookies třetích stran nepovoluji, o IP adrese vím, snad ale není zvykem, aby si weby vzájemně poskytovaly IP adresy uživatelů a pak z nich něco dovozovaly.

2. Pokud zůstanu trvale přihlášená k Microsoft OneDrive, vzroste riziko (sestavení komplexního profilu), nebo zůstane srovnatelné? (Nyní se do pracovní pošty vždy přihlašuji ad hoc a následně se z ní odhlašuji, podobně pokud jde o OneDrive.)

3. Pokud z důvodu bezpečnosti začnu používat dva počítače pro různé účely, oba zapojené do domácí WIFI-sítě, a jeden by se infikoval nějakou havětí, jak velká je pravděpodobnost jejího přenosu do druhého počítače s následnou možností propojení dat o mé činnosti na webu? (Jak tomu lze případně zamezit)?

Díky.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace