SIFROVAQNI

07.05.2008 19:42
příspěvků:4

Zdravim, stalo se mi toto.

Mam 2 HDD, na jednom je win a na druhem data. Data na druhem byla sifrovana jen pomoci atributu ve windowsu.

Windows jsem preinstaloval, ale sifrovani zustalo. A ted s tim nemohu nic delat. Nevite jak na to? Dik

07.05.2008 21:41
příspěvků:1

Jestli je to pouze chráněné na úrovni souborového systému NTFS, tak třeba ten disk přečíst v nějaké linuxové distribuci (stačí spustitelná z CD)...neměl by to být problém alespoň si z něj ty data stáhnout jinam a zformátovat ho.

12.05.2008 20:12

(neregistrovaný)

Není to tak nějak pravda... I když se to tučňákům nelíbí (taky su tučňák a windows nepoužívám pro svoje potřeby vůbec) tak windows používá EFS (encrypted file system) a soubory označené k šifrování jsou opravdu uloženy jako šifrované. Z tohoto důvodu pokud nemáte zazálohovanej klíč, tak vám nepomůže ani Linux, ani Bill Gates, dokonce ani Linus, ale tak maximálně armáda hackerů a barák narvanej hooooodně výkonýma počítačema. Ale jestli potřebujete rozšifrovat např. svůj seznam kontaktů, tak se ani nesnažte... než se vám to podaří, lidi který tam máte na vás dávno zapomenou a někteří už asi budou pod drnem, než se vám to povede. Takže přeju hodně zdaru při nové tvorbě, případně shánění vašich dat a upřímnou soustrast.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace