Dotaz vyřešen reakcí: 03.05.2015 15:09
03.05.2015 12:59 příspěvků:7 | Ahoj potřeboval bych poradit nebo slyšet Vaše názory. Na mojí sestavu: https://www.alza.cz/amd-athlon-ii-x2-260-d180822.htm Grafická karta https://www.alza.cz/msi-r6670-md1gd5-d236243.htm RAM Crucial 2x 4GB KIT DDR3 1866MHz CL10 Ballistix Sport XT https://www.alza.cz/crucial-8gb-kit-ddr3-1866mhz-cl10-ballistix-sport-xt-d440506.htm#popis HDD https://www.alza.cz/western-digital-caviar-blue-1000gb-64mb-cache-d332694.htm Zdroj Potřeboval bych vědět, jestli to zmontuji tak jak to pojede. Moc děkuji |
---|---|
03.05.2015 13:06 příspěvků:4 972 | Pokud chceš názor na sestavu, pak je lepší když dáš přímo odkaz na komponenty, aby to nikdo nemusel hledat. A přidej si tam zdroj. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
03.05.2015 14:14 příspěvků:2 090 | A taky doplň předpokládané použití toho PC. Proč tam dáváš zastaralé a již neprodávané komponenty (CPU, GK)?? To pak stavíš nový "starý" PC! Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
03.05.2015 14:19 příspěvků:7 | Stavěl jsem to před 2-3 roky, mám pocit že jsem udělal chybu někde, která se teď začíná vážně projevovat. Dokud se počítač trochu nezahřeje. Tak se samovolně restartuje min. 1x. |
---|---|
03.05.2015 14:23 příspěvků:2 090 | Tvá první otázka zní úplně jinak. Takže si prosím ujasni, o co Ti vlastně jde a popiš pořádně situaci. A zatím: Po startu mačkej F8 a na obrazovce, která se Ti objeví, zakaž automatický restart. Pak nám řekni, co ti po dalším zapnutí PC sdělí. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
03.05.2015 14:27 příspěvků:4 972 | Možná jsem přehlédl zásadní informaci /která by měla být u každého dotazu/ - jaký systém včetně 32/64 bit? Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
03.05.2015 14:30 příspěvků:7 | 64 bit , Windows 7 Ultimate |
---|---|
03.05.2015 14:31 příspěvků:7 | Časem bych to chtěl vylepšit hlavně procesor pak grafiku. Ale potřeboval bych vědět jestli to má smysl na této desce. |
---|---|
03.05.2015 14:33 příspěvků:2 090 | Takže ilegální systém. A kde jsou údaje k tomu, co jsem Ti napsal výše?? Chceš poradit, tak buď tak hodný a dělej to, co od Tebe požadujeme. Bez toho to nejde! Sakra, leze to z Tebe jak z chlupaté deky!! Dej dohromady něco souvislejšího, s čím se dá pracovat! Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
03.05.2015 14:37 příspěvků:4 972 | Já to vůbec nechápu. Nejprve se ptáš zda sestava bude fungovat. Pak je 3 roky stará. Pal na 99% nelegální systém. O co tedy jde, co nefunguje? Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
03.05.2015 14:41 příspěvků:7 | Jen mi řekněte jestli je ta sestava v pořádku. Nebo je to tím operačním systémem. V tobě jsem byl student co si moc nevydělal. Takže nehodlám podporovat zloděje. Co neví co si za to mají říct. |
---|---|
03.05.2015 14:42 příspěvků:7 | Ta F8 nefungovala nevím kde najít ten automatický restart. Jestli je to v Bios, potřeboval bych to popsat, abych to tam přesně našel. |
---|---|
03.05.2015 14:47 příspěvků:2 090 | Pokud už si vyděláváš, tak si uvědom, že podle Tvé filozofie jsi pro každého, po kom chceš za svou práci nějaké peníze, také jen zloděj, co neví, co si zato říct Ta sestava, jestli Ti 2 roky běhala, tak asi je v pořádku. Neuvedl jsi žádný důvod, proč by neměla. A pořád nemáš jasno (a tudíž ani my), co vlastně chceš. PS: F8 Ti nejspíš chodí ale neumíš to. Musíš ho ihned po zapnutí PC opakovaně cca po 1 sekundě mačkat, dokud se Ti neobjeví obrazovka s nabídkou. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
03.05.2015 14:51 příspěvků:4 972 | Ještě si nenapsal o jakou chybu se jedná. Zloději - prodejci systémů Win, mají obvykle velmi podobou cenu, která se liší v řádu desetikorun. pokud už 3 roky používáš nelegální systém a nyní začal zlobit napiš o co jde. Na otázky typu že něco nefinguje je jenom jedna odpověď - máš to rozbitý! Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
03.05.2015 14:57 příspěvků:7 | Příště předpokládej, že ten na druhý straně je deb.. A napiš to jako si to napsal teď, F8 už funguje a automatický restart je zakázaný. Děkuji |
---|---|
03.05.2015 15:00 příspěvků:2 090 | Já to nepředpokládám, naopak, předpokládám, že ten na druhé straně je osoba alespoň poučená, protože fórum (žádné!) nemůže suplovat základní školu pro PC techniku a obsluhu. Promiň, ale tím, jak se ptáš, toho de.... ze sebe bohužel děláš sám.... Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
03.05.2015 15:04 příspěvků:4 972 | Já si naopak myslím, že s tím debilem to bude pravda. Nic proti, každý jsme jiný, ale pokud jde o radu je třeba popsat závadu. pokud si tazatel myslí že je debil a popsat ji neumí,pak ať jde do servisu. Při vší úctě jinou radu nemám! Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
03.05.2015 15:09 příspěvků:2 090 | Pokud já budu předpokládat, že na druhé straně je debil, tak tu nemusím být, protože rovnou každého pošlu do servisu! Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
03.05.2015 16:36 příspěvků:1 873 | Restartuje se 1x za ? Rok ? Pokud máš restarty zakázány, tak když tu spadne nečisti to následně čističi systému jako jsou třeba ccleaner a zkontroluj nastavení výpisů paměti při havárii a to, jestli máš povolený stránkovací soubor. ---- Až to tedy spadne tak skopíruj soubory ze složky windows/minidump/... Tyto pak upni na leteckaposta.cz a dej sem link, mrkneme se co to způsobuje. --- Jinak na tvém místě bych to nechal dojet/chcípnout a následně vzhledem k věku a použitému bych vzal poté novou desku i s jiným procesorem - sázím na intel.. ----------------------------------------------- Aby se výpis paměti po havárii systému vytvořil a byl k dispozici pro pozdější analýzu, musí být splněny tyto podmínky: musí být povolen stránkovací soubor Je-li nastaven Výpis stavu paměti jádra, musí být velikost stránkovacího souboru alespoň 200MB pro RAM < 4GB Je-li nastaven Kompletní výpis paměti, musí být stránkovací soubor velký jako RAM + 1MB. Nastavuje se v Počítač->Vlastnosti->Upřesnit nastavení Systému->Upřesnit->Výkon->Nastavení->Upřesnit (Win XP - Počítač->Vlastnosti->Upřesnit->Výkon->Nastavení->Upřesnit musí být povoleno vytváření výpisů paměti Nastavuje se v Počítač->Vlastnosti->Upřesnit nastavení Systému->Upřesnit->Spouštění a zotavení systému->Nastavení->Zapsat ladící informace. (Win XP - v Počítač->Vlastnosti->Upřesnit->Spouštění a zotavení systému->Nastavení->Zapsat ladící informace) Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|