Úvod > Fórum > Software > Recenze, downloady > Recenze mobilní aplikace od City Taxi Brno

Recenze mobilní aplikace od City Taxi Brno

16.03.2016 14:42
příspěvků:1

Zapomeňte na typické mávání na taxi, na hledání telefonního čísla a složité vysvětlování adresy, kde se právě nacházíte a kam potřebujete dovést. Je tu mobilní aplikaci od City Taxi Brno, která maximálně zjednoduší objednávání taxi.

Aplikace je dostupná v Brně a blízkém okolí. Můžete ji použít i na odvoz na vzdálenější letiště ve Vídni či Bratislavě. Kromě osobní přepravy je služba použitelná pro přepravu dětí či stěhování. Ale teď už k samotné aplikaci a její ovladatelnosti.

Aplikaci najděte v Androidím obchodě Google Play a Apple iTunes. Podpora Windows Mobile a dalších minoritních platforem chybí, což je vzhledem k tržnímu podílu těchto mobilních operačních systémů pochopitelné. Instalace se neliší od jiných aplikací. Aplikaci si stačí najít v obchodě, odsouhlasit práva a nainstalovat. Po instalaci se vám v telefonu objeví obvyklá ikonka, přes kterou spustíte aplikaci.

K plnohodnotnému chodu aplikace je nutné být připojený na internet (funguje i přes WiFi) a pro přesné zaměření vaší polohy doporučuji mít aktivovaný GPS modul. Při používáni mě potěšilo, že i kyž jsem neměl zapnutou GPSku, aplikace pomocí lokalizace na základě mobilní sítě bylo schopná určit moji polohu.

Po spuštění aplikace se objeví mapa s vaší aktuální polohou, která je naznačená pomocí zeleného špendlíku. S špendlíkem je možné libovolně pohybovat a měnit polohu, což oceníte, pokud se budete nacházet uvnitř budovy. Po určení aktuální polohy je nutné zvolit kam, chcete jet. Díky tomu aplikace dokáže spočítat odhadovanou cenu jízdného. Zároveň se nemusíte při jízdě o nic starat a řidiči vysvětlovat, kam máte namířeno.

V dalším kroku objednávky si můžete zvolit speciální požadavky jízdy. Můžete si vybrat, aby přijel vůz vybavený platebním terminálem, dětskou sedačkou, vícemístné taxi či si podle kódu řidiče zvolit svého oblíbence. To ocení zejména stálí zákazníci, kteří mají svého „osobního řidiče“, se kterým jezdí nejraději.

V posledním kroku objednávky vyplníte vaše jméno a kontaktní telefon. Můžete si také vytvořit zákaznický účet, který si bude pamatovat vaše údaje a zrychlí příští objednávku.

Po odeslání objednávky se vám objeví souhrn ceny jízdy a aktuální čas dojezdu řidiče. Přes SMS vám také dojdou informační zprávy potvrzující objednávku s konkrétním časem přistavení vozu a číslem řidiče. Dojezd taxi můžete dále sledovat online přes mobilní aplikaci.

Celkově se mi aplikace líbí a rád ji v Brně využívám. Těší mě na ní také to, že při objednávce přes mobilní aplikaci ušetříte 17% z ceny každého ujetého kilometru. V Brně je kromě aplikace City Taxi Brno http://www.citytaxibrno.cz/mobilni-aplikace/ ještě v provozu také aplikace od Lido Taxi Brno http://www.taxi-brno.eu/.

Licence: zdarma
Platformy: Android, iOS

16.03.2016 14:57
ověřen
příspěvků:2 090

Ještě mi objasni, jak to využiji v Chebu.......

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
16.03.2016 18:23
ověřen
příspěvků:4 972

V Chebu ještě jezdí koňské povozy. :-D

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace