Úvod > Fórum > Hardware > Notebooky > RADA - co zvládne notebook za 13-14 tisíc

RADA - co zvládne notebook za 13-14 tisíc

01.09.2016 20:51
příspěvků:3

Zdravím přátelé,

posledně jste mi tu parádně vyřešili problém s diskem, tak se obracím s další prosbou o radu.

Přítelkyně shání notebook a budget je něco kolem třinácti tisíc. Zajímalo by mě, jestli notebook za tuhle cenu může opravdu jenom sloužit na napsání diplomky a přehrání nějakejch filmů, nebo jestli se dá najít nějakej, na kterym se dá třeba i zapařit nějaká hra (ráda hraje :-D). Můžu případně poprosit o nějaký tipy??

Díky moc!

02.09.2016 05:45
ověřen
příspěvků:2 090

Omlouvám se, že nebudu konkrétní, ale notebooky jdou trochu mimo mě.

Za 14 tisíc nemůžeš čekat zázraky, ale na druhé straně určitě lze najít stroj, který zvládne za jistých omezení i docela slušné hry. V každém případě je třeba si ohlídat procesor (nejlépe Intel, AMD raději nebrat), ukazatelem však není jen počet jader, ale i další vlastnosti. Procesory pro notebooky jsou často dělané jako úsporné a s takovým procesorem těžko dosáhneš potřebného výkonu pro hry.

Další je grafická karta. Nejlepší je, aby měl notebook tzv. dedikovanou, tj. oddělenou od procesoru. Ale v dnešní době už existují procesory s integrovanou grafikou, které jsou schopny v ntb nahradit dedikovanou GK.

Tolik stručně k Tvému dotazu, pokud Ti to alespoň trochu pomohlo a objasnilo některé skutečnosti, budu rád.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
02.09.2016 11:08
ověřen
příspěvků:4 972

Za tu cenu herní nb nekoupíš a také navíme jak náročné hry hraje.

Tohle je optimální - https://www.czc.cz/lenovo-b50-80-cerna_12/184845/produkt

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace