Úvod > Fórum > Internet > Prosím o pomoc - 1 výstup z netu a 2 PC

Prosím o pomoc - 1 výstup z netu a 2 PC

09.09.2014 06:34
příspěvků:1

Dobrý den,

chtěl bych Vás touto cestou poprosit o pomoc.

V práci máme 1 kabel (kroucená dvojlinka), který vede z firemního routeru (firma má prej internet s optickým kabelem... asi nějaké dsl). Dosud jsem internet využíval sám a bylo to v pohodě. Měl jsem pevně danou IP, Bránu, Masku, DNS 1,2, + přihlašovací jméno a heslo do sítě. Takže jsem to tam naťukal, připojil kabel a internet fungoval.

Teď tady zamnou přišla kolegyně a potřebovali bychom se připojit k internetu oba přes onen jediný kabel (admin mi sdělil, že by to mělo jít). Koupil jsem tedy v elektru tento switch - http://www.asus.com/cz/Networking/GX1005B_V5/. Na krabici je napsané, že není potřeba nic nainstalovat. Switch má 5 portů : VIP a 2-5. Když jsem zapl náš internet do switche a připojil jen jeden noťas (jakýkoliv), tak fungoval. Když jsem připojil oba, fungoval vždy jen ten, který jsem zapojil jako první. Mohl by mi prosím někdo zkušený poradit, jak postupovat? Případně mě odkázat na nějaký užitečný návod?

Notebooky mají Win8 a druhý Win7
Děkuji moc.
David

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace