Úvod > Fórum > Hardware > Síťové prvky > Propojeni 2 PC

Propojeni 2 PC

06.08.2006 12:27

(neregistrovaný)

Poradte prosim jak nejlepe a taky nejlevneji propojit dva PC na vzdalenost asi 100m.Budu rad za kazdou radu a pomoc,jak to provest.Diky moc.

06.08.2006 16:49

(neregistrovaný)

Wifi nebo sitovy kabel.

06.08.2006 18:17
příspěvků:9

Kabel

06.08.2006 19:09

(neregistrovaný)

koaxial

06.08.2006 21:16

(neregistrovaný)

UTP pomocí síťových karet to by mělo valit ok ale 100m je už opravdu maximum

07.08.2006 05:18

(neregistrovaný)

<fieldset><legend>pet007</legend>Kabel

Kabel je asi nedostupny,protoze to musi jit pres silnic a nedokazu si predstavit,jak bych tam natahoval kabel. Pokud bych to chtel udelat pres wifi,tak co k tomu vsechno potrebuji a na kolik to vysledne vsechno prijde?

07.08.2006 06:52

(neregistrovaný)

Dost zásadní otázka je, co od toho očekáváš

<fieldset><legend>Jarda_D</legend><fieldset><legend>pet007</legend>Kabel

Kabel je asi nedostupny,protoze to musi jit pres silnic a nedokazu si predstavit,jak bych tam natahoval kabel. Pokud bych to chtel udelat pres wifi,tak co k tomu vsechno potrebuji a na kolik to vysledne vsechno prijde?

07.08.2006 13:47
příspěvků:2

<fieldset><legend>Jarda_D</legend><fieldset><legend>pet007</legend>Kabel

Kabel je asi nedostupny,protoze to musi jit pres silnic a nedokazu si predstavit,jak bych tam natahoval kabel. Pokud bych to chtel udelat pres wifi,tak co k tomu vsechno potrebuji a na kolik to vysledne vsechno prijde?2xAP 2xAntena celkem max. 4000kc s dph.

07.08.2006 13:55

(neregistrovaný)

<fieldset><legend>Anonymous</legend>koaxial

A to by me zajimalo, potreboval bych preklenou vetsi usek tak 150m a nechci na to pouzit optiku. Jak to jde udelat s tim koaxem? to se daji 2 modemy proti sobe? nebo jak? dik

07.08.2006 16:42

(neregistrovaný)

Nechci ti tady polemizovat, ale chtělo by si o tom na netu něco přečíst a sem jít jen pro upřesnění. Tak jak to čtu, tak koax a ethernet kabel je na stejno, jestli to chápu je problém s natažením drátu. Takže bezdrát nebo optika.Optika je cena trochu jinde, takže bych volil WIFI-za předpokladu, že na sebe vidíte !!!Jak něco v cestě je, už je to průšvih, ne že by to nešlo ale je to nestabilní. Pokud na sebe vidítě tak možná (ale u wifi je to vždycky o vyzkoušení ) by stačili dvě karty PCI do PC a dvě anténky. Jak tady kolega přede mnou psal APčka na každé straně už by byly pro případ, že by jste na každé straně chtěli napojit víc PCček a to není Váš případ. Osobně bych zkusil zajít někam do obchodu s wifi a dohodnout se na zapůjčení ( proti záloze ) někde jsem to viděl, že to nabízí. No a pak už zkoušet, jestli se "uvidíte". Chce to ale fakt trochu znalostí o sítích a o wifi, nejsem žádnej mistr světa, ale fakt si o tom něco přečtěte, nebudete pak zklamaný až nastane nějakej problém / a on nastane /. Ale když se to rozchodí, tak pak to frčí......Hodně zdaru.

07.08.2006 16:55
příspěvků:2

<fieldset><legend>Pepan</legend>Nechci ti tady polemizovat, ale chtělo by si o tom na netu něco přečíst a sem jít jen pro upřesnění. Tak jak to čtu, tak koax a ethernet kabel je na stejno, jestli to chápu je problém s natažením drátu. Takže bezdrát nebo optika.Optika je cena trochu jinde, takže bych volil WIFI-za předpokladu, že na sebe vidíte !!!Jak něco v cestě je, už je to průšvih, ne že by to nešlo ale je to nestabilní. Pokud na sebe vidítě tak možná (ale u wifi je to vždycky o vyzkoušení ) by stačili dvě karty PCI do PC a dvě anténky. Jak tady kolega přede mnou psal APčka na každé straně už by byly pro případ, že by jste na každé straně chtěli napojit víc PCček a to není Váš případ. Osobně bych zkusil zajít někam do obchodu s wifi a dohodnout se na zapůjčení ( proti záloze ) někde jsem to viděl, že to nabízí. No a pak už zkoušet, jestli se "uvidíte". Chce to ale fakt trochu znalostí o sítích a o wifi, nejsem žádnej mistr světa, ale fakt si o tom něco přečtěte, nebudete pak zklamaný až nastane nějakej problém / a on nastane /. Ale když se to rozchodí, tak pak to frčí......Hodně zdaru.

To urcite, ale stejne ani kdyby tam byl jeden PC tak bych volil AP. Ma to hodne vyhod a pochybuji ze PC na obou stranach bude hned u okna a na idealnim miste, ale pro vyzkouseni je to dobre i pro lepsi signalizaci sily signalu. O tom zapujcení nevim, ale zadarmo nic necekej, ta zaloha je stoprocentni + nejakej ten poplatek. I kdyz jsem ja pujcoval zarizeni za 20000 tak mi to dali jen na obcanku. lol

Tady je odkaz: http://www.internetprovsechny.cz/tech.php?ts=WiFi dole mas hodne veci co se tyce wifi.

Muzes jeste zkusit Ronju, ale nevim s tim nemam zkusenosti. V dnesni dobe bych se zacal vyhybal 2,4 ale kvuli temto ucelu to staci. S tou viditelnosti bych to nevidel tak cerne na 100m.

09.08.2006 09:59

(neregistrovaný)

Psali ste tady o ty optice... Nevite,kde se o tom da neco precist?

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace