Propojení dvou Pc

13.06.2010 23:02
příspěvků:2

Dobrý den, předem se omlouvám jestli už tato otázka tu někdy padla, ale potřeboval bych poradit s takovím problémkem. Chtěl bych si propojit svůj stolní pc a notebook tak aby jsem mohl sdílet data v obou počítačích a zároveň bych měl v obou pc internet. Myslím že ja významné ulehčení v tom že oba pc mají povolený přístup do sítě ale vždy když chcu internet v tom druhém pc musím přepojit kabel, chci se zeptat zda li by bylo možné propojit pc tímto rozbočovačem http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007O0000000WE tak abych si mohl posílat data tam a spátky a šel mi internet v obou pc, a zda li k tomu stačí obyčejný internetový kabel a nebo jestli musí k notebooku vést křížový kabel. Předem děkuji za odpověď.

27.08.2010 18:13
příspěvků:118

K propojení dvou PC musíš mít síťový UTP kabel křížový, v tvém případě PC a NTB = http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22431

Záleží jak máš přivedenej internet do pc. Pokud máš kabel rovnou píchnutej v PC, tak stačí ten síťák zapojit do síť. karty v PC a umožnit sdílení internetu a pak ho zapojit také do NTB.

Pokud máš ADSL připojení, tak pravděpodobně máš z modemu vedenej síťák (nekřížený) do PC.. tak si pořídíš nekřížený kabel a zapojíš ho taky do modemu a následně do NTB a net ti pojede jak v pc tak v NTB.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace