Úvod > Fórum > Hardware > PC - desktopové počítače > Problém se zabezpečením PC

Problém se zabezpečením PC

21.07.2011 13:03
příspěvků:5

Zdravím. Mám problém se zabezpečením PC. Jde konkrétně o to, že mi vlastně Windows jaksi zablokoval všechny zabezpečovací programy. Jedná se hlavně o programy proti virům, spyware, atd. Pořád mi to píše že na ty programy nemám oprávnění a že se mám obrátit na administrátora aby mi to oprávnění dal. Jenže mám ve Windows jeden účet, je to samozřejmě administrátorský zkontroloval jsem všechna práva, co se kde dávají, a pořád to nejde. Firewall mi blokuje skoro každou instalaci těch antivirů. Když nainstaluju nějaký antivir (nebo antispyware) tak po dokončení instalace dám zkontrolovat PC a program se vypne. Poté, když ho chci nahodit znovu tak se už nezapne a napíše mi to že k tomu nemám oprávnění. Když sem koukl do složky, tak jsem tam ve Vlastnostech viděl, že je to jen pro čtení. (toto zas má problém s odinstalací programu) Když zruším "Jen pro čtení" tak vyskočí chyba s tím že na to zase nemám práva. Mimochodem jsem našel ve složce Windows nějaké soubory jako Qld,Qlc,Qle, Qmybia všechny jsou exe a když je ve správcích úloh ukončím ta se zas za chvíli zapnou. Docela to žere paměť a ani neznám jejich účel. Když jsem na internetu hledal, co by to mohlo tak asi být tak dem našel jenom zmínku o Qld s tím že je to nějaký program který pomáhá nějak stabilizovat Windows a že když je infikovaný tak to může vyvolat nějaké problémy s nestabilitou a že to instaluje malware. Myslím že právě tohle jsou to ty viry které to všechno blokují a ptám se, protože bych je rád smazal, ale když nevím jejich skutečný účel tak se radši nejdřív ptám. Ani jsem je nenašel v notebooku mé sestry a to jenom posiluje mé přesvědčení že to jsou viry.

Moje otázky tedy zní:

1) Mohu tyto soubory bezrizikově smazat? (pokud by byl účel stále neznámý)

2) Pokud ty soubory, které jsem psal výše, za to nemůžou, jak bych měl ty problémy s oprávněními řešit?

No docela jsem se rozepsal, ale snad to o to více pomůže. Předem děkuji za nějakou radu.

21.07.2011 13:36
příspěvků:5 728

v pc mas viry. jedine zkusit z nouzovyho rezimu.ale vidim to spis na reinstalaci win(format komplet disku). tady ti na 99% noc nepomuze. priste byt opatrnej a nespoustet vse co jde.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace