Úvod > Fórum > Hardware > Síťové prvky > Problém s připojením přes router

Problém s připojením přes router

01.08.2010 11:27
příspěvků:49

Zdravím,

omlouvám se, za zbytečný spam, procházel jsem tady tuto diskuzi a tento problém jsem nenašel.

Jde o to, mám vytvořenou a nakonfigurovanou bezdrátovou síť, IP adresy jsou přidělovány automaticky. Při konfiguraci bylo potřeba, aby byl jeden notebook připojen kabelem k routeru a ostatní notebooky se připojili bezdrátově. Proběhlo to a vše funguje tak jak má. Chtěl bych tu síť vyřešit tak, aby i ten notebook co je teď připojen kabelem (s Windows 7) šel připojit bezdrátově, protože když jej odpojím tak se sice snaží připojit k bezdrátové síti, ale Windows mi napíše, že IP adresa koliduje s jiným systémem v síti a na net se nedostanu. Ano vím, že se do sítě snaží připojit stejný počítač se stejnou IP adresou, ale jiným druhem připojení a v tom je podle mě problém. Co mám udělat proto aby to fungovalo?

Snad jsem to napsal srozumitelně. Pomůžete mi někdo, nejsem v sítích moc kovanej? Díky moc za pomoc.

27.08.2010 16:05
příspěvků:118

Já si nemyslím že by měl být problém po odpojení kabelu s IP adresou, pokud je přiřazována ze serveru DHCP automaticky.. Mělo by to být tak, že po odpojení kabelu z routeru, se ta ip "odhlásí" a po zapojení přes wifi se přiřadí buď stejná či zase jiná.

Ale podle mého v žádném případě po odpojení kabelu nezůstane původní přiřazená ip adresa stále připojená. Problém bude někde jinde. A proč vůbec připojuješ ten jeden NTB kabelem, když máš WiFi ?

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace