Úvod > Fórum > Ostatní > PCForum.cz > problém s internetem, nenačítají se některé webové stránky

problém s internetem, nenačítají se některé webové stránky

13.12.2015 14:23
příspěvků:1

Zdravím, mám problém s internetem, používám společnou síť, která je provozována studentským klubem na koleji, přes kabel. Na ntbku mám operační systém Windows 10, antivir používám avast. Asi před měsícem se mi začlo stávat to, že se mi načtou jen některé webovky, např. vyhledávání v googlu funguje vždy, youtube, facebook to vsechno jde, ale pak vetsina stranek nejde, napriklad ani pcforum.cz, dá se říct většina stránek až na výše zmíněné vyjímky. Co je ještě víc zvláštní, že když ntbk opakovaně restartuji, obvykle 3x po sobě, najednou se to chytne a zase to běží, většinou do té doby, než ho zaklapnu, vypnu, pošlu do režimu spánek apod. Už jsem opravdu zoufalý a nevím co s tím. Zkoušel jsem vypnout všechny štíty avastu, někdy to po následném restartu pomohlo, někdy ne, takže si myslím, že tím to nebude. Pokud využiju "pofidérní" funkci od windowsu "Odstranit problémy", napíše mi to občas, že chybí jeden nebo více protokolů. To mně jako lajkovi nic neřekne, na chromu mi to zase někdy píše cosi o DNS, což jsem po googlování zkoušel nastavit na nějakých 8888 8844 nebo jak to je, ale to taky výrazně nepomohlo.

Na straně poskytovatele síťě by problém také neměl být, např. WIFI od nich mi jede bez problému, problém je jen s připojením přes kabel. Bohužel signál z wifi je slabý, takže jsem odkázaný na kabel.

Možná poslední poznatek z mého pozorování :-D Také to v poslední době dělá, že po pravidelných intervalech kdy to funguje to najednou nejde, ale s tím, že ikonka na liště ukazuje, že je vše ok, připojeno, stačí když kabel vyndam a zase zapojím a opět to nějakou dobu funguje a to se opakuje...

Omlouvám se za sloh, snažil jsem se důkladně popsat všechno co to dělá s nadějí, že z toho někdo budete schopný poznat, co mám za problém :-)

Děkuju předem moc za každou radu!
Howgh :-D

13.12.2015 15:40
ověřen
příspěvků:4 972

Ahoj, no popsal si to důsledně. Zkus přeinstalovat ovladače síťovky.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace