Úvod > Fórum > Hardware > Síťové prvky > problem s grafickou kartou

problem s grafickou kartou

30.01.2010 13:19
příspěvků:1

dobry den mam problem s mou grafikou asus nvidia g-force 8500gt,normalne mi fungovala vimnenil jsem chladic a zniho nic jak jsem ji strcil do pc tak mi napise monitor no signal a jako kdyby usnul sviti orangove.ale pritom grafika se normalne jede jako vetrak se toci a hreje.ale proste monitor se nezapnet sviti orangove a ma sviti zelene .prosim o pomoc nevite nekdo co stim??dekuji predem a omolouvam se jestli jsem to tady vlozil spatne .

27.08.2010 15:54
příspěvků:118

Ahoj,

mě se podobná věc stala s novou grafickou kartou, ktero jsem si koupil, a v servisu zjistili že se jednalo o vadnou kartu přímo z výroby. Nefungoval na ní D-Sub konektor pro připojení monitoru - DVI-I byl funkční.

Doporučil bych kartu otestovat v jiném pc a připojit k ní monitor. Pokud monitor bude fungovat, chyba nebude na kartě ale např. v pc. Pokud nebude fungovat ani v jiném pc , tak buď odešel právě zmiňovaný konektor, ve kterém máš monitor zapojený, nebo jsi něco někde na kartě při výměně chladiče poškodil.

Jestli je karta v záruce, asi bych to řešil formou reklamace - ale pozor na vyměněný chladič, mohli by hrát na to že sis ji poškodil sám neodborným zásahem.

Další možnost je redukce - zde záleží jestli máš monitor se "šňůrou" s koncovkou DVI nebo VGA - existují redukce z DVI na VGA a naopak. Takže bys ten jeden konektor, který by byl nefunkční "vypustil" a používal ten druhý

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace