29.07.2010 10:15 příspěvků:14 | Zdravím Vás, potřeboval bych poradit. Kamarád mi nabízel počítač a já ho koupil. On hodně hraje hry a koupil si nadupanější mašinu. Přivezl jsem ho domu, kouknul co tam má a rozhodl se na formát disku, reinstal woken (jsem věrný XP - odladěný spolehlivý ). Počítač jsem jakštakš zkopletoval co se týká softwaru, ovladačů a bezpečnosti. PC je pro radiče, já žiji jinde a na víkendy jezdím domu. Teď mám dovolenou a občas se z ničeho nic zrestartuje. Nenašel jsem žádnou souvislost při jaké události nebo proč vlastně. Po stažení sw FanSpeed jsem zjistil, že občas vylílítne (z mínus cca 20C na 121C) telpota s "systém". Teplota "CPU", "Core", "GPU" a "HDD"se pohují rekl bych v normě, i když vlastně nevím, co "Core" a "Systém" představuje. Rozhodl jsem se ale dát nestarrtně jeden malý vetráček, který jistě neublíží. Teplota na komponentách se sice snížila, ale k občasnému restartování systému to zřejmě nemělo vliv. Začal jsem testovat RAMky Memtestem a GoldMemory. U obou RAMek v obou testech i v prohozených slotech (tím snad dokazuji, že slotama na RAMky to nebude) se cca po 2 hodinách a po cca 2-3 cyklech zobrazilo kolem 150 chyb!!! Nejčasteji v #7. To by ukazovalo na RAMky, ale že by odešli obě dvě se mi zdá opravdu náhoda. Přehazováním do jiných slotů a samozřejmě jednotlivě se chyby zobrazovali také, takže bych asi vyloučil chybu v RAM slotech. Kde by mohla být chyba?? V záruce PC sice těsně ale už není. Typoval bych to na CPU, ale to je přeci chlazené. Základní deska? Opravdu RAMky? Slyšel jsem, že je rozdíl mít RAMky na Intelu a na AMD (napětí), ale nerozumím tomu. |
---|---|
29.07.2010 18:39 příspěvků:208 | Reštartovanie ti okrem ramiek može sposobovat vadný HW ako Disk-HDD alebo aj grafická karta a ako posledné bych tipol na zdroj, a tich ramiek čo sa tíka možu byt aj obe vadné, vadné ramky sa zvačša prejavujú pri zapnutí pc čím sa pc neustále reštartuje, procesor pokial na nom dobre prileha chladič by sa nemal reštartovat pokial sa nezlomila pružina čo ho pritláča, na zmeranie teplot možeš použit program SIW |
---|---|
30.07.2010 12:17 příspěvků:14 | HDD: everest hlásí dle SMARTu chbybu v nějakých sektorech, ale vyhodnocuje stav jako ok, stejně jako HD Tune free verze. Hodnota rellocated .. se nezvyšuje. Jak zkontroluji grafickou kartu a zdroj? |
---|---|
30.07.2010 17:29 příspěvků:208 | Vadné sektori máš príčinu reštartovania, ak ma disk zaruku tak na reklamáciu, keby to nemalo zaruku tak je najlepšie kupit noví disk, ked je to sata disk tak by som ti doporučil kúpit takí disk čo ide do notbuku2.5 pal. no sice ho dáš na dve skrutky čo v pohode stačí ale nebudeš počut z pc disk čo sa u deskopovích diskoch 3.5 pal. neda povedat, ked chceš otestovat HW v počitači ako trebarz grafiku tak na to je najlepšie použit program Victoria, napiš si do google Loner XP a ten si stiahni, v nom máš program Victoria a ked nabotuješ pc tak ho spustíš, jedine čo už potrebuješ je to vediet po rusky, neviem či ovladaš ruštinu ale ja hu ovladam perfektne tak že mne to nerobí problémi |
---|---|