Pomalý Win 7

08.04.2011 14:00

Ahoj, na svém notebooku mám windows 7 už asi 6 měsíců. Po celou tu dobu mi notebook šlapal výborně, nesekal se a vše bylo v pořádku. Nedavno se mi stal problém. Počítač se hrozně zpomalil, nabíhá asi 2-3 minuty vše se načítá nehorázně pomalu, a ktomu se mi ještě nemohou stahnout aktualizace. Počítač jsem prozkoumal antivirovým programem (AVG), který vyr nenalezl, vyčistil jsem ho (CCleaner), a zakázal spouštění zbytečných programů při strartu windows. Co se týče aktualizací, vždy dám zkontrolovat aktualizace, ono mi to teda asi za 10 minut nalezne nějaké, tak dám stahnout, ale ve finálne se mi nestahne ani bait (ani po hodině stahování). Nemáte někdo nápad jak to vyřešit? díky za každou odpověď.

08.04.2011 15:07

Já nejsem nějaký velký expert, ale zkus defragmentovat disk. Třeba to pomůže. Tady máš odkaz na dobrý prográmek.

http://www.auslogics.com/en/software/disk-defrag/

Ale s těma aktualizacema nevím co bych ti poradil, třeba to tu ještě nekoho napadne.

08.04.2011 19:09

Disc jsem defragmentoval. Zrychlení je sice, avšak nepatrné. Ještě mě napadlo jestli by to nemohlo být mozillou dříve jsem používal 3.6 a teď jsem si stahnul 4.0 a nabíhá nehorázně pomalu.

08.04.2011 22:23

A internet ti jinak funguje bez problémů - surfování, stahování? K tomu antiviru, pořiď si Avast. U AVG je známé že zpomaluje PC a také že není zrovna spolehlivý co se virů týká.

Jinak k zrychlení PC: každopádně bych disk defragmentoval např. programem SmartDefrag 2, dále si stáhni iobit Toolbox a proveď následující:

Čištění ->
- Čistič registru
- Čistič soukromí
- Čistič disku
Optimalizace ->

- Správce spouštění - zde povypínej programy, které se navíc spouští při startu PC (pozor na důležité položky, kdyžtak sem dej screen položek a pak na pokyn nějaké vypneš)

- Defragmentátor registru
Opravy ->
- Opravář zástupců
- Kontrolor disku
Ovládání ->
- Skener zdvojených souborů

Pro odinstalování programů používej iobit Uninstaller odinstaluj si hlavně veškeré toolbary (v uninstalleru - položka Toolbars).

Vše vždy podle instrukcí v programu.

09.04.2011 18:21

Díky je vidět určité zrychlení

09.04.2011 18:29

Najlepšie by to vyriešilo preinštalovanie, updatovat to a spravit obraz disku C:/ kde je W7 cez bud Norton Ghost 15 alebo Acronis, pri pohúkani systemu to razdva obnovíš

12.04.2011 15:08
ověřen

Reinstall většinou pomůže nejvíc

little_wolf
© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace