Úvod > Fórum > Internet > Pomalejší stahování po LAN kabelu

Pomalejší stahování po LAN kabelu

23.06.2020 12:04
příspěvků:3

Ahoj všem,

se svým stolním počítačem řeším dilema ohledně rychlosti stahování. Po dlouhé době jsem se konečně dostal k přeinstalování systému W10, protože jsem měl systém ještě původně upgradovaný z W7, navíc byl téměř 5 let starý. Čili pěkně "zasviněný" :-) PC bylo celkově pomalejší, proto jsem se rozhodl pro čistou instalaci.

Co mě ale zarazilo, že na původním systému W10, jsem na PC stahoval maximální rychlostí 2MB/s, přičemž na tom samém kabelu po připojení do Laptopu stahuji 5MB/s. Pro info, internet mám LTE 50/15 Mbps.

Moc jsem si toho nevšímal, protože jsem počítal s novou instalací. Po instalaci nového systému W10 jsem si následně ze zvědavosti internet otestoval stažením testovacího souboru a bez problému frčel 5MB/s.

Posléze jsem si do systému nahrál různé programy, jako je prohlížeč Opera, Hamachi, poté ještě podpůrný SW NVIDIA atd... No a později jsem si všiml, že najednou opět stahuji maximálně 2MB/s. Pro ověření stahování používám premium účet ulozto.cz a jejich testovací soubor pro ověření rychlosti stahování. Testy stahování provádím na zmíněném PC a vzápětí hned na Laptopu, abych vyloučil různé neduhy s připojením. Jinými slovy, chtěl jsem si být jistý stabilitou připojení od svého poskytovatele.

Také mě ještě zarazilo, že když si podpůrný SW NVIDIA stahuje aktualizaci ovladačů grafiky, soubory si stahuje rychlostí 5MB/s. Když dám testovat rychlost připojení přes aplikaci Speedtest, tak stabilně měřím 5-6MB/s. Pokud ale v jakémkoli prohlížeči začnu stahovat, přes 2MB/s mě to prostě nepustí. Ať to zkouším z jakéhokoliv serveru.

Zkoušel jsem aktualizaci ovladačů síťovky, což asi bylo i zbytečný vzhledem k tomu, že omezené stahování je pouze v prohlížečích. Rád bych se dozvěděl, jestli s tím už nemá někdo zkušenost, případně co by to mohlo ovlivňovat? Projížděl jsem různý nastavení prohlížečů jestli tam náhodou není nějaký aktivní omezení rychlosti. Vše je povypínané.

Zaměřil jsem se ještě na Hamachi, zda na to nemá případně vliv. Zkoušel jsem ho kompletně z PC odinstalovat, vč. jeho ovladačů. Ale nikam jsem se neposunul. Už nevím na co se ještě zaměřit a napadá mě poslední věc, jestli si něco nepřenesl systém z původní instalace, protože jsem se po instalaci přihlásil pod mail adresou, kterou mám vedenou jako účet u Microsoftu. Čili po nové instalaci se mi tam "vycloudovali" různá nastavení a data.

Předem díky za reakce.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace