Úvod > Fórum > Ostatní > PCForum.cz > Notebook se neprobudí ze spánku
|<<134>>|

Notebook se neprobudí ze spánku

21.08.2017 17:10
příspěvků:44

Windows 10. Notebook DELL Vostro. Při zavření víka a uvedení do spánku se po otevření víka Notebook nerozběhne.

Pouze svítí tlačítko napájení. Musím tlačítko napájení podržet tak dlouho až nastane tvrdý restart a opětovně ho zmáčknout a nastartovat.

Všechny běžné nastavení v sekci napájení se minuly účinkem. Již jsem to jednou měl a vyřešil jsem to na

radu z internetu. Bylo tam řečeno že je to po jarní aktualizaci. Bohužel jsem si tu stránku kde to bylo

někam uložil a přišel jsem o ni. Teď se mě závada objevila opět.

V té době kdy se mě to stalo poprvé ( po jarní aktualizaci Creators.) jsem kontaktoval podporu DELL

a odborníci to se mnou řešily. Všechny nastavení jsme měnily i v Biosu ale nevyřešili jsme to.

Pak jsem narazil na zmiňovaný článek kde pisatel píše asi v tomto duchu. Krátce na to co vyšla jarní aktualizace Microsoft vydal první opravný balíček, který řeší chybu že se po otevření víka notebooku počítač neprobudí ze spánku. A byla tam ta oprava a po ní jsem měl problém vyřešen. Objevil se až teď znovu.

21.08.2017 17:28
ověřen
příspěvků:4 572

A to nás informuješ, nebo se na něco ptáš?

Pokud to byla žádost o radu, pak je třeba znát stav HDD a RAM.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
21.08.2017 17:52
příspěvků:44

Ptám se Vás a prosím o radu. Notebook je půl roku starý.

21.08.2017 17:56
ověřen
příspěvků:4 572

Jarní aktualizace byla tak cca před půl rokem, z toho vyplývá, že to zlobí od koupě.

Zkontroluj disk programem CrystalDiskInfo a RAM Memtestem86.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
21.08.2017 18:11
příspěvků:44

Ne nezlobí to od nova. Normálně to fungovalo. Začalo to opět zlobit a jelikož nic nepomohlo rozhodl jsem se a před 2 dny jsem udělal čistou instalačku. Formát disku a instalačka a závada nebyla odstraněna. Normálně to několik měsíců šlo.

21.08.2017 18:13
příspěvků:44

Del má na svých stránkách velmi kvalitní test celého hardweru a ten proběhl bez závad. To není ta správná cesta ale jsem rád že se mě věnuješ.

21.08.2017 22:00
ověřen
příspěvků:4 572

Tak píšeš, že nb je půl roku starý!

Osobně na ty testy od výrobce nb moc nespoléhám, ale používám externí.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
21.08.2017 22:34
příspěvků:44

Koupený je v únoru 2017. problém je stoprocentně v software. Dělalo mě to po jarní aktualizaci a po zmiňované opravě chyby to přestalo a vyskytlo se to teď znovu asi po nějaké té aktualizaci. Přece nemůže odejít nějaká hardwarová součástka a potom běžet několik měsíců a zase odejít. Na tom Noteboku jsem denně tak zhruba 12-15 hodin a uspávám neustále. A šlo to. Žádné zásahy jsem nedělal a jsem na něm jen já sám výlučně.

21.08.2017 22:42
ověřen
příspěvků:4 572

Vadný HDD se může projevit chybou třeba 3x za rok. Mám tu Lenovo, kde mám evidentně vadný HDD, ale kontrolou od Lenova projde bez chyby.

Pokud víš jistě že to dělá sw, pak nevím co čekáš za radu. Nic jiného než odebrat aktualizace se totiž poradit nedá - leda by vyšel nějaký firemní fix.

Vrať tedy systém do doby, kdy to nezlobilo.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
21.08.2017 22:53
příspěvků:44

Kam se mám vrátit? Psal jsem že mám 2 dny čistou instalaci a ta si samozřejmě natáhne aktualizace a je to.

21.08.2017 22:58
ověřen
příspěvků:4 572

Tak odstraň ty aktualizace a zakaž je.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
21.08.2017 23:08
příspěvků:44

Odstranit bych je dokázal, ale jak je zakázat? U desítek je to tisíckrát omílané téma že to v podstatě nejde a že to tam pořád poleze.

21.08.2017 23:12
ověřen
příspěvků:4 572

Tisíckrát omílané to je, ale jde to - nicméně raději bych žil s chybou systému.

Tohle funguje zcela jistě - http://www.servispckupka.cz/jak_vypnout_aktualizace_u_windows_10.php

P.S. Mám Lenovo, které mi občas místo spořiče vypne displej, neřeším to, protože je to chyba systému.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
21.08.2017 23:18
příspěvků:44

Díky. Zkusím to a alespoň uvidím jestli to začalo fungovat. Jestli to tím není nechám je nainstalovat zpět. Dnes už ne a díky za tvůj čas zítra dám vědět. Jsem už na PC od rána. Já už nedělám, jsem v důchodu.

21.08.2017 23:20
ověřen
příspěvků:4 572
Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
21.08.2017 23:23
příspěvků:44

Já mám SSD Samsung 850 EVO 256 GB Nepředpokládám že disk má vliv na funkci spánek.

21.08.2017 23:24
ověřen
příspěvků:4 572
Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
21.08.2017 23:29
příspěvků:44

Doplnil jsem poslední reakci. a Myslíš že odborníci od DELL by mě to neporadily? já s nima komunikoval telefonem několik hodin.

21.08.2017 23:32
ověřen
příspěvků:4 572

A co má tedy na spánek vliv, když ne data a příkazy, které jsou pochopitelně uloženy na HDD či SSD?

Ty to máš uložené jinde?

Proč se tedy ptáš tady, když spoléháš na DELL?

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
21.08.2017 23:36
příspěvků:44

Mám je pochopitelně taky jako ty na disku. Prostě to diskem není o tom jsem přesvědčen a zítra ti to doložím. Udělám fotky z výsledků.

|<<134>>|
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.
Pokud budete vkládat odpověď bez znalosti dalších stránek můžete být mimo :)
© 2007-2017 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace