Úvod > Fórum > Hardware > Notebooky > Notebook nejde spustit

Notebook nejde spustit

14.09.2015 19:39
příspěvků:1

Zdravím,

mám notebook HPproBook 5330m. Poslední dobou mi blbnul ve smyslu, že se samovolně vypnutý vybíjel a řii zapnutí pak házel cmos chybu, po něběhnutí pak byl datum na hodinách tuším 1.1.1979 nebo tak něco.

Dnes jsem k počítači přišel a byla pootevřená baterie.. nabobtnala a nevešla se do notebooku. Je v celé ploše vyboulená. Vyndal jsem jí a zkusil notebook zapnout bez baterie jen v síti. Bohužel nic, ani nesvítí kontrolka připojení k síti.

Mám dilema zda zkusit koupit novou baterii. Ovšem když nejde zapnout ani bez ní, tak tuším že bude problém i někde jinde a je otázka jestli naopak ten problém baterku nepopravil.. (abych nekoupil zbytečně baterii)

Jsou některé typy notebooků, které nejdou zapnout bez baterky? Nemůže být problém ještě v druhé cmos baterii? Pokud je vybitá, má to funkci na zapnutí bez baterie?

Dík za cokoliv.

14.09.2015 20:04
ověřen
příspěvků:19

Zdravím tě,

zde najdeš všechny potřebné informace http://support.hp.com/cz-cs/product/hp-probook-5330m-notebook-pc/5071212/document/c03562099/

dle Tvého popisu je nenávratně poškozená baterie ( dle používání - přepětí v el. síťi , teplota baterie ), kde mohlo dojít také uvnitř "nejen" poškození k napájecímu modulu konektoru. Doporučuji již neexperimentovat, vyhledat odborný servis a zkontrolovat, zda je vše jak má být. Nákup nové baterie Tě nemine.

„Jsem také člověk, ale prosím vás, neříkejte to nikomu.“ ( Gabriel Laub )
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace