Úvod > Fórum > Hardware > Notebooky > Notebook / Disk / Windows /

Notebook / Disk / Windows /

31.10.2015 22:50
příspěvků:2

Ahooj :-) Chcem sa opýtať. Mám Notebook Acer Aspire E1-531. Nebudem tu rozpisovať hardware lebo v tom tu nezavisí.Mam na notebooku Windows 8.1. Nedávno ma ale Notebook štval a tak som trošku donho buchol no.

A po buchnuti mi spadol z postele. A sekol a vypol sa. Na druhy deň som ho šiel zapnuť a nešiel. Zapol som ho a objavovali sa mi nastavenia či ho chcem obnoviť alebopodobne. Po čase po zapnuti až doteraz sa mi ukazuje iba Tabuľka "No bootable device" a tak no. A ja sa skratka chcem opytať . či to je chyba v disku. Celkovo niesom veľmi bohaty a rozmyšľam či sa to neda napraviť tak že si kupim nejaky lacny novy disk. a nanho cez USB dam nelegalny windows 8. A či mi to vobec pojde. Myslite že to pojde? Chcem sa spytať či sa to fakt takto da spustiť abo treba nato niečo ine lebo je to tak. dakujem za radu.

01.11.2015 10:04
ověřen
příspěvků:2 090

Po tvém popisu událostí považuji snahu o nápravu za vyhazování peněz. Myslím, že je v čudu nejen HDD, ale i některá z dalších komponent, nejspíš MB.

Jinak k věci:

1. Pokud máš málo peněz, musíš se naučit sebeovládání. Každá sranda něco stojí, třískání do notebooku/s notebookem se krutě nevyplácí.

2. HDD můžeš vyzkoušet v jakémkoli jiném PC se SATA řadičem, připoj ho jako druhý HDD a myslím, že bude úspěch, pokud ho ten druhý PC vůbec uvidí. Pokud ho neuvidí, je ten HDD na vyhození.

3. O nelegálním systému se tu vůbec nezmiňuj, takové věci se tu neřeší.

4. "A či mi to vobec pojde. Myslite že to pojde? Chcem sa spytať či sa to fakt takto da spustiť abo treba nato niečo ine lebo je to tak. dakujem za radu." Odpověď by byla věštěním z křišťálové koule, zodpovědně Ti na to nedokáže nikdo odpovědět!

Můžeš zkusit postup podle http://www.servispckupka.cz/jak_opravit_notebook.php , ale obávám se, že nepochodíš.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
01.11.2015 10:08
ověřen
příspěvků:4 972

"No bootable device"

Může být jenom uvolněný HDD. A W8.1 lze stáhnout zcela legálně. Pokud tam tedy legální systém byl. Problém ale bude ho aktivovat, leda telefonicky.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
01.11.2015 10:49
příspěvků:2

Jak ho bude problem aktivovat ? Ano je/byl tam legalni Windows.Ja sa len chci zeptat jestli se da koupit novy HDD a z USB na ktorom mam stiahnuty W8 tak či sa da na to nove HDD nainštalovať Windows cez PC.

01.11.2015 10:52
ověřen
příspěvků:4 972

Máš k tomu Produkt Key?

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace