notebook a vypinani

08.12.2010 12:31
příspěvků:91

Ahojda vsem,

prosim o radu. Mame od leta koupeny novy notebook asus. Vzdy bylo vse vpohode. Posledni dobou se mi notasek ale sam od sebe vypina. Ze zacatku jsem si myslela, ze to je nastavenim v napajeni, protoze tam bylo nastaveno, ze se bude po nejake dobe vypinat bez ohledu nato, zda na nem pracuji či ne. To jsem zmenila a i presto se to deje. A je mu jedno zda je na baterce nebo na kabelu. A pridavam, ze na notasu si poustim film a brouzdam na netu zaroven, vic nic. Muzete mi prosim poradit, kde se mohla vloudit chybicka? dekuji moc.

28.12.2010 00:20
příspěvků:108

Je možné že se notebook vypíná z důvodu přehřátí některé z komponent, zpravidla to je buď procesor nebo grafická karta, když teplote některé z těchto komponent přesáhne povolenou hranici, počítač se vypne aby zabránil zničení nebo poškození některé z komponent.

Pokud máte notebook v záruce tak neváhejte a reklamujte ho, aby jste se ujistila že se jedná o přehřívání kontrolujte při provozu dotykem spodní i horní strany notebook a pokud bude výrazně horký, že bude až nepříjemný na dotek tak bych s reklamací neváhal.

Pokud již z nějakého důvodu v záruce není, nebo ho do reklamace posílat nechcete, stačí notebook vyčistit od prachu (žebrování chladiče) a pokud ani to nepomůže, tak bude určitě na místě vymněnit chladící pastu komponenty která se přehřívá.

Tyto zásahy by ovšem mněl provádět někdo zkušený a nebo odpovídající servis - v případě reklamace.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace