Úvod > Fórum > Hardware > Grafické karty > Neznámá závada

Neznámá závada

05.03.2016 05:05
příspěvků:18

dravím, potřeboval bych poradit. Dneska mě potkal takový problém, když jsem zapnul Pc, sekl se při načítání na ůvodní obrazovce kde se dá vstoupit do Biosu. zkoušel jsem ho několikrát restartovat, ale problém přetrvával. Pak se mi ho jednou podařilo nastartovat a dal jsem před vstupem do Windows " Nástroj Oprava spouštění systému" probíhala oprava, ale v půlce se oprava sekla. Nešlo nic dělat ani hýbat myší. Tak jsem PC restartoval o5 několikrát než se mi podařilo pc načíst. Když se načetl Windows, najel na plochu tak se po po minutě pc o5 sekl nešlo hýbat myší nic. Tak jsem PC o5 restartoval, několikrát restart, ale pc však hučel ,ale nenajel na monitoru bylo VGA no signal, nebo tak něco. Pak zničeho nic začal pc nehorázně hučet odkryl jsem bednu zastavoval postupně větráčky a zjistil jsem, že hučí Grafická karta. Je to karta geforce gtx 950 následovalo zase několik restartu, Gk hučela jen v některých případech. Automaticky jsem vinu přisoudil Gk. Tak jsem vytáhl Gk zabalil a nachystal na reklamaci. Dal jsem do pc starou Gk geforce gts 250 (u které jsi nejsem jistý jestli jede) , ale v tomto případě se při zapnutí tlačítka On počítač ani nerozsvítil, prostě nic, zkoušel jsem ho zapnout mockrát, ale nic. Zapnul se jen v případě kdy sem odpojil přídavné napájení, ale na obrazovce byly modré skrvny. pak jsem kartu vytáhl a zapojil do Pc starou funkční kartu Radeon HD 6450, počítač bez problémů jel.

Jen ze zvědavosti jsem si řekl, že vyzkouším ještě znovu tu GTX 950. Tak jsem ji dal do pc a hle počítač se normálně rozjel bez problémů, teď z něho píšu.

Tímto bych se vás chtěl zeptat, jestli nevíte co s tím, kde může být problém. Předem díky.

05.03.2016 05:09
příspěvků:18

Pro jistotu jsem udělal test Hw CPU, RAM, Gpu a zdroj jsem testoval v Occt. Vše OK. Pak jsem ještě Gpu otestoval pro jistotu v 3d mark 11 taky OK. Pro testování hdd jsem použil utilitu od výrobce a crystal disk info a vše OK. Vůbec nevím co by to mohlo být.

Moje sestava i3 2100 3,1 GHz, 6 gb RAM, Gtx 950 2gb, MB Asrock h61m dg3/usb3, TDP seasonic 500 W, Windows 7.

05.03.2016 14:34
ověřen
příspěvků:4 972

Jak je stará deska. Kondenzátory jsou v pohodě?

//Proč místo českého slova opět, nějaká blbá zkratka o5?//

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
05.03.2016 21:31
příspěvků:18

Desku mám asi 3 měsíce. Je zcela nová.

06.03.2016 06:40
příspěvků:18

Ale podle mého laického názoru by to mohlo být deskou. Nainstaloval jsem s CD od desky utilitu atx extreme tuner v možnosti napájení jsem nastavil schéma atx extreme tuner, a vždy když počítač vešel do režimu spánku, tak trvalo než se nastartoval a pak nefungovala myš. Když jsem odinstalovat extreme tuner a nastavil, rovnováhu. Tak to bylo OK.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace