Úvod > Fórum > Hardware > PC - desktopové počítače > Neuznaná reklamace desky - nevhodná manipulace?

Neuznaná reklamace desky - nevhodná manipulace?

09.09.2021 14:32
příspěvků:2

Zdravím, CZC mi neuznala reklamaci základní desky MSI B450 PLUS, tak bych se rád pozeptal, jestli má cenu se tím zaobírat dál, nebo to oželet.

Co se stalo:

- Za pěknou cenu jsem sehnal procesor AMD 3700X. (Namísto starého 2200G)

- Aktualizoval jsem BIOS a vyměnil procesor, a pak už temno. Nic nenaběhlo, deska na mě ječela a svítila červená kontrolka CPU.

- Zkusil jsem vrátit původní CPU, ale nepomohlo to. Stejně tak zapojení jiného zdroje a RAMek a odpojení všeho postradatelného.

- Tak jsem se zděsil, že jsem nějak zmršil ten BIOS a nahrál tam přes nouzovým způsobem původní verzi. Nepomohlo.

- Tak to hodím na reklamaci do CZC. (Stále v záruce.)

- Na den přesně po měsíci mi přijde email, že reklamace nebyla uznána a jako důvod vágně uvedeno "na poškození způsobené nevhodnou manipulací se záruka nevztahuje."

- Ihned jsem jim napsal, že s tím rozhodně nesouhlasím. (Pořád jsem si myslel, že je chyba v BIOSu.) Dozvěděl jsem se, že závěr technika je konečný a týká se "fyzického poškození."

- Deska mi konečně přišla a je na ní nálepka poukazující na nějakou vypálenou součástku, které jsem si předtím nevšimnul.

Ale!

- Párkrát se mi už dříve stalo, že počítač při větším zápřahu zmrznul/zčernal (bez chybové hlášky), ale to jsem přikládal přehřívání a akorát koupil druhý disk na zálohování a lepší chladič.

Tak si říkám, jestli ta součástka nemohla být kazová už dávno, a já ji akorát dodělal zapojením nového hladovějšího CPU.

A teď teda... Má smysl s tímhle jít za soudním znalcem avypracovat si posudek, se kterým jít na CZC, nebo najít nějaký servis, který by tam připájel něco nového?

Díky za názory a sorry za fotky, blíž mi to nedokázalo zaostřit.

https://imgur.com/1kZCbfD
https://imgur.com/V12EIGX

15.09.2021 12:55
příspěvků:5 728

Cos všehno říkal, když jsi to dal na reklamaci? Od pohledu bych neřekl, že to je neodbornou manipulací.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
28.09.2021 07:12
příspěvků:2

Když jsem to dával na reklamaci, tak jsem akorát řekl, že jsem aktualizoval BIOS a vyměnil procesor, po čemž už se počítač nespouštěl a svítila diagnostická kontrolka CPU, i když ten v jiném PC fungoval v pořádku.

Víc jsem to ani nerozebíral a té vyteklé/spálené součástky jsem si ani nevšimnul, dokud mi to nepřišlo zpátky s nálepkou.

Dost mě překvapilo, že mi to jen tak oznámili jako neuznané, vůbec mě k tomu nekontaktovali, nenabídli mimozáruční servis, nic...

03.10.2021 08:02
příspěvků:92

Špatné založení reklamace, už se stím nedá nic dělat.

Pokud něco reklamuješ,tak si do protokolu musíš nechat

napsat,že daná věc nemá známky poškození a pokud tam je něco

opáleného, tak proto to reklamujež,protože to vzniklo při použivaní a dáná věc je nefunkční. A ještě doporučuji si všechno nafotit.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace