Úvod > Fórum > Software > Ostatní > Nelze spustit OS

[VYŘEŠENO] Nelze spustit OS

Dotaz vyřešen reakcí: 27.12.2014 07:01

26.12.2014 19:05
ověřen

Dobrý den, mám tu notebook Toshiba Satellite PRO c660-1DD.

Při spuštění systému se zobrazí možnosti:

- Spustit systém obvyklým způsobem
- Spustit nástroj opravy systému

Po zvolení jakékoliv akce notebook pracuje, bud spouští systém nebo se spouští oprava a během půl minuty zčerná obrazovka a je konec.. Zkoušel jsem instalovat nový OS jak z Flashdisku tak z DVD..

Opět stejný případ spouští se instalace bootování a pak to vše padne..

Napadá mě, že je poškozený HDD.. bohužel mě nenapadá čím by to mohlo jiným být.. A bohužel nemám žádnou možnost jak ten disk zdiagnostikovat.

Pokud by někdo věděl jak to opravit, vyřešit či čím jiným by to mohlo být dejte prosím vědět.

Díky CHeek

27.12.2014 07:01
ověřen

A co ti brání v diagnostice?

Udělej si CD s hirensboot a po nabootování v ně najdeš nástroje i pro diagnostiku.

(Pokud nejde spustit ani v poslední známé konfiguraci, ani se nedostaneš do nouzového režimu, pak zkus ten hirensboot, popřípadě nějakou boot verzi linuxu)

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
27.12.2014 16:31
ověřen

Děkuji za radu zkusím to. Ale není nejaké jiná možnost jak notebook spustit.. nebo nabootovat ?

03.01.2015 13:03
ověřen

Ták.. Zkoušel jsem tedy znovu instalaci W7. Instalace spadla hned na začátku ==> černá obrazovka. Vzal jsem tedy CentOS. Instalace se bez jakýkoliv problému spustila ale při úpravě oddílů disku, kdy jsem vybral zapsat změny na disk nastala tato chyba: "Při formátování zařízení /dev/mapper/VolGroup-lv_root došlo k chybě."

Zkusil jsem tedy ještě dvakrát instalaci W7. Najednou se spustila bez pádu.. prošel jsem potřebné kroky a při spuštění instalace OS se opět objevila chyba viz. obrázek.

Můj názor je tedy ten, že disk je poškozen.. A je potřeba jej vyměnit. Co si myslíte vy?

03.01.2015 16:11
ověřen

To vypadá spíše na špatné instalační medium, z čeho jsi to instaloval, buď zkus udělat novén ISO dvd a vypálit na nižší kvalt, nebo si rovnou sežeň jiné instalační dvd se stejným systémem a použij svoji licenci, svůj key windows.

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
03.01.2015 17:03
ověřen

Zkoušel jsem více médii dokonce jsme u CentOsu medium nechal proběhnout testem.. Vše vpořádku.. jen instalace špatná.. padne vždy chyby když se má dít cokoliv s diskem.. Dokonce jsme zkoušel i instalaci z USB a nic..

04.01.2015 07:00
ověřen

Ten disk vypadá jak, otestoval jsi ho?
Pokud jsi zloušel i jiná dvd..

Někde jsem u této chyby četl, že byl problém i s ramkama, nebo biosem, či nastavením sata...

(Vzhledem k tomu, že jde o notebook asi nezbude než servis :-( , jestli to chce ram manipulaci, flash bios, změnit ze sata na ..či vyměnit hdd)

04.01.2015 20:47
ověřen

Zkoušel jsem jak jsem jiná média tak i instalaci z usb a nic.

Disk jsem jestě přímo neotestoval.

A bios má stejné nastavení jako před poruchou tam by problém být neměl.. Testnu ten disk ale myslím že je to on je ten zásadní problém. Díky za rady !

18.01.2015 20:04
ověřen

Diagnostikoval jsem disk. A má vadné sektory. Děkuji za rady

Vyřešeno !

© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace