06.06.2010 16:16 příspěvků:2 | Mužete mi poradit, nemůžu nainstalovat win XP na notebook compaq Presario cq61. Naši ho koupili s win 7 home premium OAM cz 64bit a po jednom dni mi řekli, že nejde naběhnout systém. Chybová hláška "bootmgr is missing- zmačknout alt+ctrl+del". Problém je v tom, že nemáme kopii té win 7. Tak jsem pujčil od známého win 7(po instalaci jsem zjistil že jde o ULTIMATE verzi, u které nefunguje ID produktu toho našeho win 7). Tak sem to zformátoval, že nainstaluju win XP, které Máti více vyhovují, bohužel nejdou nainstalovat. Při začatku inst. to začne načítat soubory- Jedná se o MODROU obrazovku kde dole se ukazují právě načítaný hardware..atd. Po cca 4 min. se objeví černá obrazovka a hned to skočí do modré obrazovky s chybovým hlášením- kde je napsáno (stručně) jestli se tato obr. ojevila poprvé,tak restartujte pc, pusťte instalaci znovu, nebo je na disku vir ...atd. Přitom win 7 tam jdou nainstalovat bez problémů!! Tak nevím, Xp jsem instaloval mnohokrát a vždy v pohodě. Nevím, jestli je to nějak chráněné Biosem nebo čím! NEVÍTE NĚKDO CO S TÍM? Děkuji Ještě když koupim pc se systémem kde mám vzít kopii systému, teď k pc nedávají nic ani ovladače komponet? |
---|---|
06.06.2010 19:37 příspěvků:208 | Keby si prv napisal sem tak ti mohol fungovat W7 a to znamenalo že si mal vyhodený zavadzač a dalo sa to opravit z Recovery CD W7 ktore je volne stiahnutelné, ked kupiš notbuk z predinštalovaným systemom tak žiadne DVD windows nepotrebuješ lebo ta inštalacia je na skritej particii z ktorej sa to spušta a ako aj obnovuje system, keby ste si boli spravily Recovery media alebo obraz nainštalovaného systemu cez Norton Ghost tak bi ste mali vyhrane, preto ti tam nejde nainštalovat XPčko lebo XP nema sata ovladače a preto ta modra obrazovka, chod do biosu a daj sata do IDE modu alebo niečo podobné, ked to bios nemá tak si stiahni sata ovladače na XP a integruj ich do novej inštalačky XPčka cez program NLITE, to si priprav na druhom počitači, z pripravením takto CD XP už to nainštaluješ bez problemov, pozri sa na stranke výrobcu tvojho modelu notbuku a postahuj ovladače na XP no ale može aj byt to že tam nebudu a preto ich pohladaj na ruských strankach no ovšem ak tam budú a to takto napišeš presne do vyhladavača: drivers XP compaq Presario cq61 , stranka: http://www.mail.ru , inak existuje aj driver checker ktorí ti ich najde no da sa to aj vyhladat po vypise z everestu dla čipov, ked chceš prevadskovat XPčko bez problemov tak tam treba nainštalovat NET Framework verziu 1 i verziu 2, a nahod tam SP3 pokial to nieje XP zo SP3, SP3 stiahneš zo stranky Microsoft, disk si rozdel na C:/ a D:/, ked to budeš mat tak by bolo dobre si bud zakupit Norton Ghost15 alebo z niekal stiahnut a z tím si spravíš obraz nainštalovaného systemu na druhu partíciu a z tej to obnovíš pri XPčku zhruba za 10 minut, takíto obraz nevytvaraj sez acronis lebo XP na sata disku neobnovíš nikdy |
---|---|
06.06.2010 20:40 příspěvků:2 | Díky |
---|---|
07.06.2010 05:03 příspěvků:208 | Tu sú ovladače: http://laptop-driver.blogspot.com/2010/01/compaq-presario-cq61-335sq-windows-xp.html |
---|---|
10.04.2013 22:15 příspěvků:2 | naformatuj disk jinde treba vpc pak to pujde jetam rezervace win7 jeto jako odil 100mb proto to nejde |
---|---|