21.01.2019 17:47 příspěvků:14 | Dobrý den. Vlastním několik bootovačů Linuxu - jedná se o LIVE verze Mintu, Ubuntu, openSUSE, Fedory a Debianu. Ani v jedné distribuci mi nefunguje interní wifi Broadcom NB HP Compaq 6730s.(s Windows 7 X86) Pouze v distribuci Kali wifi funguje. Ale pouze v této. V těch všech ostatních nikoliv. V ostatních distribucích se systém tváří, jako by v hardware PC nebyla wifi síťová karta Broadcom standardu b/g vůbec přítomna, Linux ji prostě nevidí, přehlíží, ignoruje, nevím ? Zajímavé je, že zapůjčený externí wifi USB modul Tena standardu b/n mi ve všech distribucích (kromě Debianu) fungoval. Můj rovněž externí USB modul D-LINK nefungoval rovněž vůbec. Taktéž standard b/g Bylo mi doporučeno použít wpa_supplicant v příkazové řádce (terminálu) Linuxu a použít win ovladače k wifi kartě. Podařilo se mi "najít" terminál a spustit wpa_supplicant, avšak tento příkaz, nebo program vyžaduje velmi rozsáhlou synaxi - parametry. Neumím tento "příkaz" použít. Wifi adaptér Broadcom potřebuje ke své činnosti ve Win dva ovladače: vwifibus.sys a BCMWL6.SYS, které jsou win ovladači - údajně se dají i v linuxu použít právě pomocí wpa_supplicant. Tyto ovladače mám v umístění (pro snadné nalezení) na c:/linux (tento adresář na kořeni disku c) - samozřejmně že je také ve složce c:/windows/system32/drivers Nyní k vlastní otázce: S jakou synaxí (parametry) mám tedy použít wpa_supplicant tak, aby linux akceptoval interní wifinu a mohl bych tak mít přístup k internetu: tedy : 2. spustit Terminál (příkazovou řádku v Linuxu) 3. a napsat: |
---|---|