Úvod > Fórum > Hardware > Grafické karty > Napájení grafické karty

Napájení grafické karty

01.11.2012 23:24
příspěvků:9

Ahoj,

nemám moc zkušeností se stavěním PC. Nicméně udělal jsem si radost a do svého PC jsem si pořídil novou grafickou kartu. A řekl jsem si, že nejsem zase až takovej neuměl, abych to nedokázal vyměnit. Opak byl pravdou - jsem překvapen.

Stará GPU byla totiž napájena jedním 6ti pinovým konektorem - ze zdroje mi samozřejmě vede kablík a ten podporuje jak 6ti tak 8mi pinový - jedna dvojice je odcvaknutelná od šestice.

Ovšem nová grafika chce 2x 6pin. Dobře... prohledal jsem krabičku a našel jsem tam 2x redukci z klasického molexu na 6ti pin. Navíc to bylo udělané na 2 molexy (asi z nějakého elektroteichnického proudového důvodu který nepotřebuji chápat). Nicméně když jsem tedy tu redukci napojil na 2 oddělené kabely a chtěl jsem jí stričt do jednoho ze dvou slotů v grafice zarazil mě problém (a ten už bych doopravdy rád pochopil). Prostě to nesedí - je tam nějaká blbuvzdorná ochrana - nejspíše díky bohu za ní.

Ale opravdu musím koupit i nový zdroj? Grafika doporučuje zdroj sestavy 450W. Můj má 500W. Sice je trošku starší, ale zatím šlape.

Přikládám obrázek:

http://www.kozma.cz/temp/napajeni.jpg (128kB)

http://www.kozma.cz/temp/napajeni.png (9MB - full size)

Díky předem za vysvětlení.

24.11.2012 22:26
příspěvků:4

Může to být zrovna nějaký špatný výrobní kousek nebo jiný typ skus koupit novej http://aukro.cz/red-napajeni-pro-grafickou-kartu-z-molex-na-6-pin-i2799328222.html

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace