Úvod > Fórum > Hardware > Náhodné vypnutí

Náhodné vypnutí

10.12.2016 13:03
příspěvků:1

Zdravím,

dva dny z5 se mi stalo poprvé že mi z ničeho nic crash pc.. prostě se vypne a nejde zapnout musím vytáhnout 220v přívod nechat ho trošku "vybít" zbylé napětí v kondíkách a pak znova zapojit a funguje... řeším otázku jestli někdo neměl podobný symptom.. nemám bohužel náhradní zdroj pro vyzkoušení a nechci hned jít a vyhodit peníze za zdroj.. přehříváním to není stane se to jen při zaplém PC tak i při hraní..

Díky za podněty a nápady :-)

10.12.2016 14:26
ověřen
příspěvků:3

Pěkný den,

někdy je potřeba přistupovat k těmto závadám jako pokus/omyl, tedy například na zkoušku vyměnit zdroj (zapůjčit si ho). Z popisu nemám šanci přesněji pomoci, každopádně přehřívat se může počítač i při minimální zátěži, jen to je třeba delší interval nebo to může být uplně náhodile. Procesor se umí zahřát za velice krátkou dobu. Problém může být i s deskou nebo externí komponentou. Setkal jsem se například s vadnou myší (PS2), která při zastrčení vypla počítač. Hodně zdaru při hledání závady.

Tomáš, zakladatel IT sdružení (http://www.broken-mouse.cz/)
10.12.2016 15:56
ověřen
příspěvků:4 972

Zaměřil bych se na kondenzátory na desce a zdroj 230V.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace