Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Microsoft donutil uživatele k upgradu na Windows 10, i když nechtěli.

Microsoft donutil uživatele k upgradu na Windows 10, i když nechtěli.

17.10.2015 10:32
ověřen
příspěvků:4 972

Microsoft slíbil při vydání Windows 10 uživatelům Sedmiček a Osmiček bezplatný a dobrovolný upgrade na nový systém. Slůvko dobrovolný však tak úplně neplatí, minimálně někteří uživatelé totiž byli nuceni na Windows 10 přejít, aniž by si upgrade rezervovali, nebo jakkoliv vyvolali.

Podle všeho může za tento postup nedávná aktualizace pro dva předchozí systémy, která se postarala o znovuobnovení upgradovacího procesu v rámci Windows Update i v případě, že jej uživatelé v registrech zakázali. O této novince informoval Josh Mayfield, který vyvíjí utilitu GWX Control Center, která blokuje systémové hlášky o dostupném upgradu. Ten se na svém webu svěřil s tím, že mu Windows opět začal nabízet bezplatný update, několik čtenářů však zareagovalo screenshoty, kdy je upgrade již nezastavitelný. Po prvním restartu počítače se upgrade rozběhne.

Více na: http://www.zive.cz/bleskovky/microsoft-donutil-uzivatele-k-upgradu-na-windows-10-i-kdyz-nechteli/sc-4-a-180082/default.aspx#utm_medium=selfpromo&utm_source=zive&utm_campaign=RSSfeed#utm_medium=selfpromo&utm_source=zive&utm_campaign=copylink

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
17.10.2015 10:59
ověřen
příspěvků:2 090

Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Několikrát jsem upgrade odmítl, pak jsem jednou nechal PC spuštěný a vrátil se k němu po delší době a, světe, div se, Windows 10 právě dokončovaly instalaci.

Musím však říci, že instalace proběhla v pořádku a dosud (po asi 2 týdnech) jsem prakticky neměl problém.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace