Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Kopirovanie HDD na SSD

Kopirovanie HDD na SSD

23.08.2018 22:44
příspěvků:19

Caute ,chcel by som si do pc pridat novy ssd disk ku

klasickemu hdd.. s tym ,ze chcem mat na ssd-cku

system a programy a na hdd ostatne veci ,da sa

nakopirovat hdd na ssd aj bez kitu od kingstonu?

ze by som pripojil ssd cez sata konektor k doske

a cez acronis by som dal klonovanie disku?

dalo by sa to tak?

odpadlo by mi kooopec prace s preinstalovanim

Dakujem za odpoved..

25.08.2018 14:11
příspěvků:221

Četl jsem, že klonovat jde jenom celý oddíl disku. Pokud je větší než SSD disk tak to nepůjde. Pokud je menší tak to půjde, ale na SSD disku se vytváří velké množství dočasných souborů a zbytečně se zahlcuje disk. Lepší je čistá instalace.

25.08.2018 14:19
ověřen
příspěvků:4 972

Co to meleš. k čemu je čistá instalace, když chce klonovat disk a zachovat programy?

Samozřejmě že to bez problémů jde.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
25.08.2018 14:46
příspěvků:221

Není to moje osobní zkušenost. Proto jsem napsal, že jsem o tom četl. Konkretné na jiných fórech: https://www.zive.cz/poradna/migrace-os-z-hdd-na-ssd/sc-20-cq-621605/default.aspx?consultanswers=1 Jinak čistá instalace je k tomu, že OS i s programy funguje bez problémů. Když jsem přešel ze sedmiček na Windows 10 zdarma tak mi to dělalo často problémy s funkčností programů. Proto jsem si dal tu práci a udělal čistou instalaci. Rozdíl byl evidentní.

25.08.2018 14:52
ověřen
příspěvků:4 972

Jasně rozdíl je evidentní proti klonování disku, při čisté instalaci máš jen systém, bez ovladačů a programů!!!

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
25.08.2018 15:11
příspěvků:221

Myslel jsem , podle vašich recenzí, že už máte nějaké zkušenosti a nemusím psát podrobně. Pochopitelně jsem myslel čistou instalaci a nainstalované programy a doplňky. Snad už jste ten rozdíl také někdy pocítil. Doufám, že toto fórum slouží k pomoci druhým a ne k tomu aby jsme se vzájemně snižovali. To asi ničemu neposlouží.

25.08.2018 15:15
ověřen
příspěvků:4 972

Tak jsem to nemyslel, jen je třeba neplést si klonování a instalaci :-)

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
25.08.2018 15:24
příspěvků:221

To beru. O rozdílu vím, vlastně jsem tím chtěl také upozornit, že to klonování nemusí být pro každého jednoduché: http://pc-help.cnews.cz/viewtopic.php?t=117004

26.08.2018 07:32
příspěvků:19
viko10 | 25.08.2018 14:11

Četl jsem, že klonovat jde jenom celý oddíl disku. Pokud je větší než SSD disk tak to nepůjde. Pokud je menší tak to půjde, ale na SSD disku se vytváří velké množství dočasných souborů a zbytečně se zahlcuje disk. Lepší je čistá instalace.

pokial je vacsi nez ssd disk tak to nepojde?

to sa mi nezda ,ja som jedine pocul to ,ze pokial je zdrojovy

hdd mensi ako cielove ssd ,tak ssd sa "zmensi"

na kapacitu hdd..

a ,ak by to islo rychlejsie cistou instalaciou ,tak by som

si s tym tu robotu dal ,vdaka za tip..

inak este mam otazku ,mam nebootovatelne iso a chcem z neho

spravit bootovatelne.. ma v sebe aj bootovacie subory ,ale

neviem ako z nich vytiahnut zavadzaci subor ,ide to

pomocou ultra isa ,ale neviem presny postup..

za tipy budem vdacny

26.08.2018 10:47
příspěvků:221

Pokud se jedná o Windows 10, tak bych doporučil vytvořit bootovatelné USB nebo DVD přes nástroj Microsoftu, Microsoft Media Creation Tool, https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows10 tam bootovatelné iso vytvoříte na pár kliknutí a máte jistotu, že to bude fungovat.

Jinak jsem nějaké rady nešel zde: https://www.zive.cz/poradna/jak-vytovorit-bootovaci-iso-obraz-disku-z-instalacnich-souboru-windows-7/sc-20-cq-514912/default.aspx?consultanswers=1

https://blog.zdenekvecera.cz/item/rufus-jak-vytvorit-bootovaci-usb-flashdisk-nejen-z-iso-obrazu-windows-ktery-bude-kompatibilni-s-uefi-gpt

Ještě k velikosti disků. Je to myšleno tak, že pokud nějakým nástrojem klonujete data z jednoho disku na druhý a ten nástroj umožňuje klonovat pouze celý oddíl disku, tak musí být oba disky stejně velké. Jinak se data ze zdrojového většího disku nevejdou na cílový menší disk. Takhle to funguje u dokovacích stanic.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace