Úvod > Fórum > Software > Ostatní > Klonování SSD notebooku kvůli servisu

Klonování SSD notebooku kvůli servisu

08.02.2020 07:46
příspěvků:1

Dobrý den,

mám dotaz ohledně klonování SSD na HDD kvůli servisu notebooku.

Asi před dvěma měsíci jsem si pořídil nový notebook, nastavil jsem si na něm dual boot pro Windows a Linux, přízpůsobil podle mých potřeb a tak podobně. Bohužel mi ale minulý týden odešla obrazovka tím způsobem, že funguje pouze při přesném naklonění, takže podezžívám pouze nějaký studený spoj. Problém ale je, že pokud nechci přijít o zaruku, tak notebook nemohu ani rozebrat. Jediná věc co mi tedy zbývá je poslat do na servis. Jenomže při servisu se samozřejmě sfromátuje celý počítač i když by to byl jen studený spoj, bohužel. Proto potřebuji naklonovat SSD který je v notebooku na HDD, který bych zformátoval na přesnou velikost toho SSD. Poje otázka zní, budu mít poté ÚPLNĚ totožné VŠE, pokud poté naklonuji s HDD zpět na SSD, včetně ovladačů, rozdělelní na dva systémy a podobně? Děkuji.

13.02.2020 20:57
příspěvků:5 728

já používám úspěšně clonezilla, je to live usb (cd), má to sice jen textový režim, ale člověk se v tom rychle zorientuje a naklonuje si celý disk bez problémů.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace