Upoutávka
Úvod > Fórum > Software > Linux všeobecně > Je nějaká plnohodnotná USB verze Linuxu?

[VYŘEŠENO] Je nějaká plnohodnotná USB verze Linuxu?

Dotaz vyřešen reakcí: 25.06.2017 12:13

25.06.2017 11:53
příspěvků:8

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, zdali je někde na internetu k dispozici verze Linuxu, který mohu plnohodnotně používat na USB flashce. Zkoušel jsem Live verzi, ale tam nejde nic uložit ani nastavit napořád. Slyšel jsem něco o Slax, ale tam jsem nepochopil, jak je to s přidáváním driverů, programů, apod.

Jestli někdo ví, byl bych rád. Děkuji

25.06.2017 11:57
ověřen
příspěvků:4 972

Plnohodnotná a Live USB se vylučuje. Plnohodnotný Linux musíš nainstalovat.

http://proc.linux.cz/

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
25.06.2017 12:03
příspěvků:8

Dobře a šel by Linux nainstalovat na USB flash disk?

Díky za odpověď

25.06.2017 12:08
ověřen
příspěvků:4 972

Nemám s tím zkušenost, teoreticky by to jít mělo, ale nemá to smysl, protože to bude zoufale pomalé.

Pokud chceš Linux, pak ho nainstaluj na HDD, paralelně vedle svého systému.

Mám tu jeden PC kde je XP a Ubuntu, ale už pár let to nepoužívám.

Otázka zní: K čemu chceš Linux?

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
25.06.2017 12:11
příspěvků:8

Jde mi o to, že když si nainstaluju Linux vedle Win, tak se mi bude Linux hlásit jako první, kdyby to šlo přehodit, že se při bootování bude hlásit první windows, tak by to vyřešilo můj problém.

25.06.2017 12:13
ověřen
příspěvků:4 972

Proč by se hlásil jako prvníM Pokud to nainstaluješ správně, pak buďto při startu budeš mít výběr ze dvou systémů, nebo si zvolíš prioritu.

Na Google je spousta rad jak toto řešit.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
25.06.2017 12:16
příspěvků:8

Ok, Díky za radu. Jdu vyzkoušet

25.06.2017 12:19
ověřen
příspěvků:4 972

Já to používal před cca 8 lety, tak už mnoho nepamatuji, ale rady na Google najdeš.

Pokud se ti pak nabídnou dva systémy, pak tam lze tu prioritu jednoduše zvolit.

Nebo to nabídne 2 a pokud nějakou dobu nereaguješ, a nevybereš si, pak tam skočí ten který je nastaven jako 1.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
© 2007-2022 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace