Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Jak vytvořit bitovou kopii ve Windows 10 - 1.díl

Jak vytvořit bitovou kopii ve Windows 10 - 1.díl

16.01.2016 11:17
ověřen
příspěvků:4 972

Také vás napadlo, že by nebylo špatné vytvořit si bitovou kopii pevného disku pro případ, že by najednou odešel váš pevný disk? Bitovou kopii i případné obnovení operačního systému a dat z takové bitové kopie bez problémů zvládnete i pomocí nástrojů integrovaných ve Windows 10. Pojďte si přečíst, jak na to.

Bitová kopie obsahuje veškerá data na vašem pevném disku, tj. operační systém, zaváděcí sektor, programy i datové soubory. Toto všechno je přitom integrováno do jednoho jediného souboru, v němž jsou sice data komprimována, nicméně i přesto je tento soubor docela velký. Pokud tedy dojde ve vašem operačním systému k nějaké nehodě, která operační systém Windows nainstalovaný na pevném disku poničí, bude to právě bitová kopie, která zajistí v relativně krátkém čase plnou funkčnost vašeho počítače.

Osobně vám doporučujeme vytvořit si bitovou kopii, kterou následně uložíte na externí pevný disk. Bitovou kopii vytvářejte třikrát až čtyřikrát ročně. Vytváření bitové kopie nicméně by mělo být jakýmsi doplňkem ke každodennímu zálohování vašich dat.

V tomto návodu vám ukážeme, jak vytvořit bitovou kopii a jak bitovou kopii obnovit v prostředí operačního systému Windows 10.

http://pcworld.cz/software/jak-vytvorit-bitovou-kopii-ve-windows-10-1-dil-48791?utm_source=rss&utm_medium=web&utm_campaign=rss

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace