Úvod > Fórum > Internet > Tvorba webu a webdesign > Jak nejlépe tvořit WWW stránky

Jak nejlépe tvořit WWW stránky

07.11.2011 08:46
příspěvků:36

Zdravím,

Jak je podle Vás dnes nejlepší tvořit www stránky.

Je lepší si je napsat v php?
Nebo použít nějaký free redakční systém.

Chtěl bych začít tvořit internetové stránky. Zatím jsem to dělal jenom pro zábavu. Začínal jsem v čistém html. Teď se začínám orientovat v php, ale přijde mě zbytečné něco si psát sám, když free redakční systémy to udělají za Vás.

Jaký je Vás názor na tvorbu webu?
Díky

07.11.2011 09:07
příspěvků:5 728

Kdyz si to pises sam, tak oproti redakcnimu systemu to bude staveny primo pro to k cemu potrebujes, tudiz mensi HW narocnost (coz se pozna u vetsich projektu).

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
07.11.2011 11:57
moderátorověřen
příspěvků:282

Na toto je odpověď různá dle schopností a znalostí toho kdo ty stránky tvoří.

vlastní kódy:

- človek se nejlépe vyzná v tom co si sám vytvořil

- na míru
cizí kódy:
- dělány více univerzálně

- i přesto, že se může jednat o známé projekty, s milionama užití, jsou tam často neoptimální věci, které se někde mohou projevit

- často pěkné prasárny

- vyzná se v tom více lidí, může to po převzít a pokračovat (pokud je na prasárny zvyklí)

Nejlepší jsou mistři, kteří vytvářejí weby na zakázku, označují se za programátory a plácají weby na wordpresu a zárověn němají základy, tzv slepovači kódu

07.11.2011 17:43
příspěvků:5 728

a jeste jedna vec- bez znalosti redakcniho systemu jde hur hacknout (optimalni pro hackera je videt zdrojovy kod).

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
09.11.2011 18:30
příspěvků:69

Rozhodně je lepší dělat si vlastní kod. Já s weby začínal na HTML, kde jsem experimentoval s funkcemi, pozdeji jsem začal delat weby na XHTML 1.0 a CSS 3.

Ze začátku nic moc a vůbec to neplňovalo moje očekávání. Po tom, co jsem se začal věnovat PHP a MySQL už jsem byl schopný udělat kvalitní jednoduchý web. Právě experimentuji se session a zkusím udělat nějaký interface na vkládání článků

Každopádně začni s HTML -> CSS -> PHP -> MySQL

Vytvoř si nějaou šablonu, kterou si můžeš jednoduše upravovat. Např. si udělat idex.php, vyplnit veškeré META tagy, napsat si css pro vycentování stránky a do index.php implementovat základní DIV. S tímhle základem jsem experimentoval a jsem spokojen.

Na worpressu už je každý druhý web, i když nemím je pomlouvat. Na worpressu jsem se taky naučil zajímavé věci. Přepisoval jsem zdojové kódy a optamalizoval werb na worpressu.

A souhlasím tady s adminem, slepovačů kódů je hodně, ale programátorů je o dost méně. Jestli se tím chceš živit, tak ale nespoléhej, že najdeš práci zrovna u programování webů. alespoň to HTML umí hodně lidí.

Už melu odně mimo téma, takže to je radši všechno. Snad to pomůže

11.01.2012 10:25
příspěvků:4

Tak záleží hlavně, jaké internetové stránky máš přesně na mysli. Pro některé stačí wordpress a některé je lepší si napsat sám. Jestli to má být blog, tak myslím, že už vyrobený univerzální RS bude stačit.

Nechte návrh webu a webdesign na druhých.
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace