Upoutávka
Úvod > Fórum > Internet > Internet se pravidelně "seká"

Internet se pravidelně "seká"

01.04.2020 20:01
příspěvků:3

Zdravím,

Už delší dobu zaznamenávám pravidelné výpadky internetu. Bydlím na vesnici a internet mám vyřešen pomocí tzv. "pevného internetu vzduchem" a následně přes modem kabelem do PC. Zkoušel jsem všechny dostupné poskytovatele v mé oblasti, ale ten co mám nyní už více než půl roku je z nich (alespoň na první pohled) nejlepší 30/5 mb/s. Jediný neduh je ten, že zhruba co 2 minuty poklesne download na téměř nulovou hodnotu a odezva (PING) vystřelí přes tisíc nebo přestane odpovídat úplně (viz příloha), to trvá pár sekund a pak vše zase skočí do normálu. Problém se nezaznamenávám jen na PC, ale na kterémkoliv zařízení připojeném v síti. Řešil jsem tento problém s poskytovatelem (několikrát), který trvá na tom, že signál i tok dat je v pořádku, a že popisované sekání způsobuje něco u mě doma. Vyměnili jsme tedy jak anténu, kabely i modem, ale nic z toho problém nevyřešilo, proto se obracím na vás, zdali nevíte, co by daný problém mohlo způsobovat. Děkuji a přeji hezký zbytek dne.

01.04.2020 21:39
příspěvků:5 728

dej si tracert google.com a zkus pingat zařízení blíž k tobě - ideálně tvůj router a pak první prvek u providera.

Podle mě je problém u providera.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
02.04.2020 18:51
příspěvků:3

Zkusil jsem jak jsi psal, a ve druhém kroku toho tracingu mi to pokaždé hodí "Request timed out". Ale nějak nechápu, co to pro mě znamená.

Taky si myslím, že je to chyba providera, ale jelikož jsem to řešil už přes 3 různé techniky u providera a každý z nich mi řekl, že je to z jejich pohledu u nich v pořádku, tak už fakt nevím.

Díky.

03.04.2020 00:01
příspěvků:5 728

zkus pingat 10.10.135.13, to už je jejich prvek.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
03.04.2020 16:13
příspěvků:3

Když pinguji 10.10.135.13, tak to háže taky ten "timeout" cca co 2 minuty (bez zatížení sítě).

05.04.2020 20:23
příspěvků:5 728

bude to na 99% u providera, obvzlášť jestli to dělá na všech prvcích v síti a zkoušels vyměnit router.

Otázka, jak se k tomu postaví, protože to bude nejspíš furt podle smlouvy v pořádku.

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
© 2007-2022 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace