Úvod > Fórum > Software > Linux všeobecně > Instalace GNOME

Instalace GNOME

05.02.2017 10:44
příspěvků:51

Ahoj. Zvládnu si jako laik nainstalovat GNOME na PC s XP?

Pokud je budu mít na flashce, dám pouze při startu nabootovat z fleshky?

Jak udělat, abych měl na pc na vybrání, buď LINUXY, nebo Windowsy?

Díky

05.02.2017 10:48
příspěvků:51

A ještě, jestli FEDORU utáhne Pentium |||. ?

05.02.2017 10:51
ověřen
příspěvků:4 972

XP s tím nemá nic společného. Budeš instalovat na jiný, zformátovaný oddíl HDD.

Fedora půjde:
https://mojefedora.cz/co-je-fedora/

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
05.02.2017 11:41
příspěvků:51

To chápu. Chtěl bych tam mít zároveň XP A FEDORU.

05.02.2017 11:44
příspěvků:51

Jestliže ale nemam grafiku a hdd má 20gb. To ji tam asi nedam, že ne

05.02.2017 11:47
ověřen
příspěvků:4 972

Tak grafiku mít musíš, aspoň integrovanou. HDD 20GB je opravdu málo.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
05.02.2017 11:51
příspěvků:51

Integrovanou mám.
Co Ubuntu? Jak by tam šlapalo?

05.02.2017 11:56
ověřen
příspěvků:4 972

Při HDD 20 GB bych vyhodil XP a dal tam jen Linux.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ubuntu

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
05.02.2017 13:02
příspěvků:51

Jak mám tedy win XP vyhodit pryč? Je potřeba nějaká záloha, nebo tak něco?...

05.02.2017 13:07
ověřen
příspěvků:4 972

Pokud tam máš nějaká data, dokumenty fotky apod., tak si je pochopitelně musíš zálohovat. Např. na flešku, externí disk, nebo vypálit na CD/DVD.

Pak nabootuješ instalační médium /fleš nebo DVD/, zformátuješ HDD a nainstaluješ Linux. Fleška musí být upravena jako bootovací.

Např. programem Rufus - https://www.slunecnice.cz/sw/rufus/

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
05.02.2017 13:11
příspěvků:51

Díky za rady. Dám tam kubuntu.

Pokud něco, tak napíšu.
Díky za všechny rady.

05.02.2017 13:17
ověřen
příspěvků:4 972
Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
© 2007-2022 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace