Úvod > Fórum > Hardware > Notebooky > Herní notebook zn. levně

Herní notebook zn. levně

17.08.2012 01:52
příspěvků:1 279

Dnes jsem narazil na tyto dva zajímavé články:

první: http://extranotebook.cnews.cz/clanky-navody-testy/taktujeme-amd-a6-notebooku-snizovani-napeti-vyssi-vydrz

O tom že grafická část v APU od AMD je více než slušná už většina z Vás ví, stejně jako to, že procesorová část naopak pokulhává a proto si mnoho z Vás připlácí za intel, ale co by jste řekli na to, že CPU části jde snadno zvýšit výkon o 40 až 60%? A to i bez zvýšení napětí! - výkon pak překoná i core i5!

Druhý: http://extranotebook.cnews.cz/clanky-navody-testy/taktujeme-amd-a6-notebooku-snizovani-napeti-vyssi-vydrz

Tento článek naopak ukazuje jak si mírně (o 20%) zvednou výkon a dostat se tak na úroveň konkurence a naopak si prodloužit životnost baterie.

P.S. Pokud nebudete zvyšovat napětí (tím pádem ani neporoste nijak dramaticky teplota), tak tím ani nesnižujete životnost komponent!

P.P.S. Měl jsem štěstí a shodou náhod tu mám teď jedno HP s APU od AMD před sebou a skutečně to funguje, je to snadné a efektivní:-)

http://www.nonstoppc.cz - Nonstop PC servis Praha a okolí - opravy PC a notebooků, odvirování, obnova dat, poradenství, pc sítě a wifi, instalace a reinstalace PC, čištění PC a notebooků, optimalizace chodu, upgrade PC
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace