Úvod > Fórum > Hardware > Síťové prvky > [DOTAZ] Asus WL-520gC + UPC internet

[DOTAZ] Asus WL-520gC + UPC internet

26.10.2007 13:44

(neregistrovaný)

Zdravím Vás,

pro začátek -ano vím, je to stále dokola jen v bledě modrém, přesto potřebuji pomoc, tak tedy případná omluva všem, jimž toto vlákno drásá nervy.

a nyní k věci...

na úvod podotýkám, že jsem naprostý laik co se jakékoli práce se sítí týče -mé zkušeností v této oblasti končí u zapojení síťového kabelu od ISP do síťovky.

moje specializace v IT je v jiném odvětví, proto prosím co se shovívavost a klidně až dětinskou názornost.

Vyskytla se situace, kdy je pro mne nezbytné sdílet internet (UPC) pro dva notebooky v jednom bytě. Za tímto účelem jsem pořídil router ASUS WL-520gC a věřil, že i přes mé nulové zkušenosti budu schopen tutu "síťařinu" v kombinaci s návodem a googlem zvládnout.

Výsledek je takový že nikoli. Končím vždy na mrtvém bodě. Spojení notebook router se zdá být bez potíží, ale nastavit a nasdílet samotné připojení se nepodařilo.

Po přečtení kdejakého článku je mi asi jasné, že je chyba někde v nastavení samotného routreru, hádám, že to má něco společného s klonováním MAC adresy, ale i přes četné pokusy o něco takového jsem nedošel výsledku.

Byl by někdo schopný mi zde popsat jako 5 letému dítěti, jak nastavit router, připojení, notebooky tak aby vše jelo a ja se mohl věnovat opět své práci a nikoli věcem, kterým ani zamák nerozumím?

Díky

ps.: do registrace u UPC se nedostanu, jelikož jsem v pronajmu a mam tedy jen kabel k internetu, nikoli přístup k jeho nastavení, smlouvě a pod.

04.12.2007 22:10

(neregistrovaný)

Ahoj všem.

Píši příspěvek, jenž by se dal nazvat stížností. Jsem klientem UPC již delší dobu, ale před půl rokem jsem se přestěhoval o dva bloky do nového bytu. Nechal jsem si připojit UPC net a chvíli poté začaly problémy.

Ve smlově mám stanoveno, že chci faktury posílat složenkami. První složenka mi došla včas a já ji zaplatil. Potom uplynul jeden měsíc, druhý měsíc a třetí, když mi přišla upomínka, že neplatím.

Jelikož jsem vytížen prací v zaměstnání, nemohu sledovat a hlídat, zdali přišla faktura, proto jsem chtěl také formu složenek!

Zavolal jsem tedy na klientské centrum, kde přibližná doba čekání trvá průměrně v rozmezí 8 - 20 minut! Platíte normální telefonní spojení na pevnou linku! Myslím, že tato čekací lhůta je jistá část strategie, jak vydělávat na věrných klientech peníze navíc. Ptal jsem se operátora, kolik jich tam je. Odvětil, že asi 50. Tomu zcela nevěřím, ale budiž, nemohu to vyvrátit. Čekal jsem tedy 15 minut a když jsem byl spojen, operátor zjistil, že se jim omylem pozměnil, nebo někdo pozměnil údaje v mé smlouvě, takže kolonka odesílání složenek nebyla zaškrtnutá.

Vše se urovnalo a já okmažitě zaplatil.

Zdálo se, že je vše v pořádku, ale do týdne mi přišla SMS, že nemám stále zaplaceno a že mi hrozí postih, sankce a odebrání služeb - internetu.

Zavolal jsem znovu na klientské centrum, tentokrát jsem čekal 18 minut - šílený!, a ptal jsem se, co to má znamenat. Dostalo se mi odpovědi, že jsem vše uhradil, ale další měsíc mám nedoplacený. Zde jsem uvedl, že stále čekám na složenku, která nepřichází a popsal jsem svůj hovor s prvním operátorem. Dívka, s kterou jsem hovořil, netušila, kde je chyba. Pouze mě upozornila, že mám nedoplatek a že okamžitě zadává příkaz k odeslání speciální složenky.

Přišla skutečně, ale současně s ní další upomínka, výhružka, že nezaplatím-li do 7 dnů, přistoupí UPC k razantím krokům a případnému odpojení internetu. Závěrem z toho vyplývá, že ačkoli byla chyba pouze na straně UPC, DOSTALO SE MI NAMÍSTO OMLUV JEN UPOMÍNEK A VÝHRUŽEK ODPOJENÍ. UPC tvrdí, že nabízí profesionální pomoc v případě potíží, ale kde sídlí ta pomoc??? V čekací době na jejich telefonní lince, která se pohybuje od 8 do 20 minut??? Rád bych, aby konečně společnost UPC přistupovala ke svým zákazníkům s větším respektem a srovnala si bordel ve svých kartotékách a počítačích, jaký jim tam panuje. S vřelým pozdravem a nadějí v srdci pan W.

10.02.2008 12:15

(neregistrovaný)

měl jsem stejný problém

.... musíte zjistit nejdříve MAC na kterou to fungovalo .....tzn. připojit kabel k počítači tak jak to dříve fungovalo a a pomocí příkazu v příkazové řádce zjistit fyzickou adresu... start -> spustit -> (zde napíšete "cmd" bez uvozovek a stisknete enter -> nyní napíšete příkaz "ipconfig/all" opět bez uvozovek a nyní a nyní si poznačíme fyzickou adresu v případě že máte kabel z modemu v síťové kartě tak je to "Adapter sitě Ethernet Připojení k síti" v případě že máte modem připojený USB kabelem jako já tak se podívamé do Ovládací panely -> Síťová připojení zjistíte které připojení je to s internetem (já měl Připojení k místní síti 5)..nyní pustíme zase příkazovou řádku a napíšeme příkaz "ipconfig/all" , najdeme příslušný adapter a poznačíme si fyzickou adresu.

poté v prohlížeči napíšete do řádku kde se zadává adresa 192.168.1.1 a po výzvě na přihlášení zadáte jmeno a heslo ( defaultně od výrobce by mělo být heslo i jméno admin ) zde klikneme na odkaz Quick setup nasatavíme příslušné časové pásmo v dalším kroku vybereme možnost Cable Modem or other connection type that gets IP automatically a na další stránce vyplníme tabulku takto

Host Name: "ponecháme prázdné"

MAC Address: "fyzická adresa , kterou jste si našli v příkazové řádce"

Host Server: chello.upc.cz (v případě že by to nefungovalo smažte tento řádek..ale mě to funguje)

na dálší stránce nastavte ip adresy na automaticky a DNS server taky na automaticky a na další straně nastavíte název sítě a zabezpečení...poté dáte finish počkáte až naskočí uvodní stránka která se objevila po přihlášení...poté už jenom restartujete kabelový modem tak že ho vypojíte alespoň na 30 sekund z proudu .

na nooteboku dejte hledat wi-fi sítě v dosahu a připojte se .. tradá a internet by měl fungovat

P.S. nevím jestli je vám to ještě k něčemu dobré ale aspoň pro další uživatele kteří budou mít stejný nebo podobný problém to doufám pomůže

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace