Úvod > Fórum > Ostatní > PCForum.cz > Chyba - Modré obrazce v Chromu

Chyba - Modré obrazce v Chromu

01.03.2018 08:33
příspěvků:11

Zdravím,

nějakou dobu se mi v Chromu (zpravidla při sledování videí) objeví všelijaké barevné obrazce a čáry, které se různě mění. Viz. screen. V ten moment nefungují ani žádná jiná okna Chromu a chybné zobrazení se objeví i ve Firefoxu (viz. následující screen), což mi evokuje to, že chyba přesahuje Chrome.

Přesto jsem zkoušel Chrome mnohokrát odinstalovat, přeinstalovat a nepomohlo.

Zkoušel jsem počítač projet všelijakými antiviry, antispywary, antimalwary, ale nic nenašly. Respektive když našly, nemělo to vliv a orazce se objevily znovu.

Po restartu počítače vždy nějaký čas funguje bez potíží, ale pak se opět vrátí.

Nějaký nápad, co by mohlo být příčinou, případně co s tím?

Stroj: Notebook Lenovo IdeaPad g50-30, intel pentium 3540(2.16/2.66GHz), Ram DDr3 4GB, NVIDIA GeForce 820M 1GB, W10

01.03.2018 08:34
příspěvků:11

Další screen

01.03.2018 08:34
příspěvků:11

A další

01.03.2018 08:34
příspěvků:11

A tady firefox

01.03.2018 08:50
ověřen
příspěvků:4 972

Pravděpodobně vadná grafika, ale u notebooku to je skoro nemožné ověřit.

Al také by mohl být vadný jen flex kabel co vede od grafiky k displeji.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
01.03.2018 09:39
příspěvků:11

Ahoj,

dík za odpověď. Takže to vypadáš spíš na hardware než na software, jo? Nemůžu teda říct, že by mě to potěšilo.

Lze nějak zjistit, v čem je chyba, běžným uživatelem, aniž by se šlo "dovnitř"?

01.03.2018 09:43
ověřen
příspěvků:4 972

Opravdu to vypadá na HW chybu, kabel nebo grafika.

Pokud by to bylo softwarové, pak stačí nabootovat nějaký Live Linux a tam by se to pak neprojevilo. Ale tohle vidím spíš na HW.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
01.03.2018 10:15
příspěvků:11

Díky.

Večer zkusím ještě i ten Linux a připojení externího monitoru (to by mělo vyloučit flex kabel, jestli se nepletu)

V případě "pochroumané" grafické karty se nabízí jaké varianty? Výměna celého noťasu, nebo lze i jen karta (nevyjde dráž než celý NTB?) nebo žít s obrazci a sem tam restartovat?

Notebook se používá pouze na kancelářskou práci + internet a videa.

01.03.2018 10:17
příspěvků:230

Když například pustíš nějakou hru. Co to dělá? Zkoušel jsi pro jistotu přeinstalovat ovladače od grafické karty? Pravděpodobně to ale bude ta HW chyba grafické karty.

01.03.2018 11:28
ověřen
příspěvků:4 972

Pokud by to byla karta nebo kabel tak je to jasné.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
01.03.2018 12:42
příspěvků:11

Je to jasné v jakém smyslu? Výměna celého stroje?

Dostal jsem se ještě k nějakým diskuzím, kde zmiňují reflow/reball graf. karty, mohlo by to pomoci?

Každopádně díky za reakce! Aspoň to už nebudu prohánět různými antiviry pořád dokola:-)

01.03.2018 22:17
příspěvků:8

Možná jen plácnutí do vody, ale nemělo by smysl zkusit to jen na integrované kartě? Předpokládám, že tam je i Intel HD Graphics.

02.03.2018 11:03
příspěvků:230

Tak ono to na integrovaný grafice běží. Ta nvidia se zapne jenom při náročnějších věcech. To ale klidně může být už i ten chrome. A nejsem si zrovna jistý jestli u notebooku jde nastavit, že chci fungovat jenom na integrované grafické kartě.

02.03.2018 11:35
příspěvků:8

Pokud si dobře pamatuji je standardně nastavena grafická karta na automaticky. Jinak lze zvolit/zakázat dedikovanou kartu.

© 2007-2022 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace