Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Acer Aspire One D250 - Problém se SATA

Acer Aspire One D250 - Problém se SATA

19.07.2012 08:48
příspěvků:1

Dobrý den,

rozhodl jsem se přeinstalovat svůj notebook a jelikož nemá mechaniku, musel jsem provádět instalaci Windows XP - Home přes Flashku. Nejprve mi instalace vůbec nechtěla najít disk, tak jsem přepnul disk do IDE z AHCI abych mohl v instalaci pokračovat.

Instalaci jsem dokončil Windows naběhl, ale bylo to hrozně zpomalené, tak jsem to chtěl přepnout zpět na AHCI, ale jakmile to udělám, tak při nabíhání mi skočí modrá smrtka a dál se nedostanu, dokud to zpět nenastavim na IDE.

Zkoušel jsem nainstalovat drivery pro SATA, ale také bez úspěchu. Když jdu do Správce zařízení, a otevřu řadiče IDE ATA/ATAPI, tak tu jsou nejdříve pouze cosi s IDE, o ATA ani zmíňka. Po nainstalování chipsetu se zobrazí Intel(R) 82801G (ICH7 Family) Ultra... A při pokusu nainstalovat drivery ručně, též bez úspěchu, už si s tím nevím rady.

Byl by někdo tak hodný a trochu mě navedl? Už jsem opravdu zoufalý. Děkuji.

19.07.2012 09:04
příspěvků:5 728

nejlepsi je udelat vlastni instalacku, napr pomoci http://www.nliteos.com a dat tam ovladace na satu, ktere stahnes na offic. strankach http://www.acer.cz/ac/cs/CZ/content/drivers

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace