Úvod > Fórum > Software > Windows všeobecně > Ztráta údajů v Excelu

Ztráta údajů v Excelu

24.10.2021 16:30
příspěvků:2

Ahoj, mám takový problém, který bude asi neřešitelný, ale zkusím to.

Koupila jsem si před měsícem nový notebook a vše nainstalovala, včetně Dropboxu. Mám jen tu základní neplacenou verzi. V minulém notebooku se mi Dropbox ukazoval i jako složka v Tento počítač a vše bylo ok. V novém notebooku se mi toto zobrazení už nepovedlo nastavit a Dropbox je tam pouze jako appka. Po pár pokusech a googlení jsem to vzdala, s tím, že budu používat zkrátka jen přes appku.

Můj problém tkví v tom, že v podstatě denně otvírám jeden z Excelů na Dropboxu. Otvírala jsem tedy přes appku Dropboxu, byť to bylo otravné. Po pár dnech se mi ale soubor začal ukazovat v Poslední soubory (W10-Rychlý přístup: jsou tam Stažené soubory a pak právě Poslední soubory). Začala jsem tedy již vždy otevírat přes toto - po ukončení práce jsem zavřela a uložila a další den jsem opět otvírala stejnou cestou - vše se průběžně ukládalo, nic mi to nehlásilo. Dnes jsem po x týdnech otevřela Dropbox kvůli jinému souboru. Poté jsem opět cestou přes Poslední soubory chtěla otevřít svůj Excel dokument, ale najednou mi to hlásí, že soubor nelze otevřít, protože nejspíš došlo k přesunutí, smazání nebo přejmenování. Což asi způsobilo to, že jsem otevřela Dropbox jako takový.

Pokud soubor teď otevřu přes Dropbox, jsou tam naposledy údaje staré 4 týdny (cca odpovídá době, kdy jsem začala otevírat přes Poslední soubory).

Je prosím možné dohledat/obnovit soubor s aktuálními údaji? Někam se to ukládalo, doufám. Moc by mi to pomohlo, je to důležitý soubor. Děkuju za každou radu.

24.10.2021 19:35
příspěvků:5 728

zkusila jste vyhledat v pc soubor se stejným názvem a prohledat veškeré složky? pak už zbývá jen recuva, ale jestli soubor byl opravdu smazán, tak je docela možný, že už je soubor přepsaný jiným.

Závěr - rozhodně nedůvěřovat různým službám jako je dropbox a to nejen kvůli tomu, že o ty data můžete přijít, ale synchronizační program se může chovat nestandardně a může přepsat soubory právě starším. A hlavně zálohovat. Osobně používám microsoft onedrive a zálohy si dělám jen jedním směrem (tedy z pc kopíruji do onedrive a ne opačně).

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
24.10.2021 20:51
příspěvků:2

Ano, při hledání mi to nachází jen staré verze, z Dropboxu.

Zkouším recuvo a určitě jsem poučena do příště. Díky :-)

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace